Ha te is rápróbáltál az Outridersre és megtetszett a looter-shooter-rpg műfaja, akkor ezekre a játékokra mindenképpen nézz rá!

Az Outriders jött, látott és majdhogynem mindent vitt. A lengyel People Can Fly új looter-shooter-rpg-jét túlzottan nem lehet átütő sikerű és/vagy költséges marketinggel vádolni, a játékosközösség viszont platformtól függetlenül egyként vetette rá magát.

A siker kulcsát több faktorban találjuk, melyekre külön-külön most nem térnék ki, elég ha csak annyit mondok: sivárság. Mármint nem a játék sivár, hanem úgy minden más körülötte, ugyanis minden érdemi megjelenést vagy az év második felére, vagy még tovább, 2022-re toltak, melynek köszönhetően szinte semmi sem állt a siker útjában. A jó időzítésen felül persze az sem egy utolsó szempont, hogy a játék önmagában sem sikerült rosszra.

Viszont minden jónak vége szakad egyszer.

A HowLongToBeat és Dani infói alapján ez igen hamar megtörténhet, ugyanis a fő történetszálat 15 óra alatt ki lehet pörgetni, és igaz extrákkal ez könnyen a duplájára nőhet, amit az endgame még tovább tetézhet, ide már csak nagyon kevesen jutnak el.

Na de! Ha tényleg mindent körüljártál, mindent kimaxoltál, mindent és mindenkit megismertél, vagy szimplán csak ráuntál, de maga a műfaj egyébként tetszik, akkor most van egy remek hírem! Most ugyanis elhoztam a looter-shooter-rpgk öt általam legjobbnak vélt darabjait, amikre mindenképpen érdemes ránézned, ha az Outriders-el már végeztél.

1. Destiny 2

A Bungie-t szinte mindenki, de a legtöbben biztosan a Halo sorozattal azonosítanak, pedig azóta nagyon sokat tettek, hogy kitörjenek a skatulyából. A Destiny első része is egy egészen jó alkotás volt, a második próbálkozásra viszont már egy sokkal kiforrottabb játékot kaptunk, egy sokkal mélyebb és kidolgozottabb lore-al, amiben veszettül egyszerű elveszni.

A sci-fi fantasy egyik legnagyobb csúcsa a Destiny 2, ami rendkívül kidolgozott looter-shooter rendszerének, a remek gunplaynek és a csillagos ötös körítésnek köszönhetően az egyik legjobb cucc, amibe kezdhetsz az Outriders után. Az időközben megjelent kiegészítőivel pedig szinte végeérhetetlen mókát nyújt.

2. Borderlands 1-2-3 + Pre Sequel

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni a Gearbox mesterművét, így rövidre fogom mondandóm. A Borderlands első-második-harmadik része bármikor előkapható, brutálisan hosszú önfeledt szórakozás az egész család számára. A rajzfilmes grafika miatt pedig kifejezetten jól öregedett, vagy inkább semennyit, ezért ha még nem játszottál egyikkel sem, egészen nyugodtan kezdheted az első etappal – amit nem mellesleg egyben is beszerezhetsz a The Handsome Collection képében.

3. The Division 1-2

Bevallom sok-sok évvel ezelőtt óriási negatív előítélettel voltam a Division felé. Nem csak a AAA gyáras Ubisoft miatt, ami gyártósoron szállítja két évente ugyanazokat a játékokat, hanem maga a looter-shooter+szolgáltatás-szerűség miatt is.

Aztán több barátom is bele vetette magát New York havas utcáiba, majd mikor évekkel ezelőtt a Game Pass gyermekkorában bekerült a kínálatába úgy döntöttem, adok neki egy esélyt. A helyzet pedig az, hogy pillanatok alatt úgy beszippantott, hogy észre sem vettem, hogy eltelt egy hónap, majd még egy, majd még egy… A játék kiválóságára a legjobb személyes példám, hogy nagyon hosszú idő után a The Division 2 volt az a játék, amit hajlandó voltam előrendelni.

A Division első részét is melegen tudom ajánlani, hiszen hiába, hogy sok évvel ezelőtt jelent meg, még ma is pazarul fest, az élmény viszont a második résszel válik teljessé. Haverokkal szigorúan hardon, és meglátjátok, elképesztő élményben lesz részetek.

4. Warframe

A Warframe a legjobb példa arra, hogyan kellene működnie egy játéknak mint szolgáltatás. A The Darkness 2 fejlesztőinek free-to-play akció-rpg játéka idestova már 8 éve húzza az igát, és ugyan hosszú utat járt be, keresve sem találnánk jobbat az Outriders után.

Ingyenes, végeérhetetlen tartalom, rendkívüli szórakozás, és ugyan mikrotranzakciókat tartalmaz, NEM pay-to-win.

5. Shadow Warrior 2

Az SH2 az egyik legjobb dolog, ami a looter-shooterek műfajában történt az elmúlt jó pár évben. De mi is a Shadow Warrior 2? Nos, egy japán kultúrával alaposan átitatott démonölős, Doom akciókkal operáló loot és fegyverorgia. Egy igazi mestermű a műfajban, amely sokak figyelmét teljesen elkerülte, mégis egy megkerülhetetlen alkotás. Egyedül és három pajtásunkkal is remek élmény, és sokszor mondtam, de most is fogom: kihagyhatatlan! (Ja, és hamarosan jön a harmadik rész!)

 

Te is ismersz még hasonóan kihagyhatatlan looter-shooter-rpg-ket? Írd meg nekünk kommentben!

És ne feledjétek: Dani hamarosan érkezik a mindent átfogó Outriders videóteszttel, amit a Leet Youtube csatornáján fogtok megtalálni.

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×