Nem titok, hogy az iPhone tulajdonosok gyakran szenvednek az almás mobil gyors merülése miatt, de legalább most végre tudhatjuk majd, hogy vigyünk-e magunkkal töltőt, vagy megleszünk amíg hazaérünk?!

Úgy tűnik, az Apple munkatársai mostanában csak úgy ontják magukból az újabb és újabb szabadalmakat. Nemrég számoltunk be nektek például arról, hogy a mágneses billentyűzet szabadalmának megléte például azt is lehetővé teszi majd, hogy még vékonyabbak legyenek az amúgy is kecses MacBook modellek.

Most valami egészen újat hoztak, ami sokban segítheti az iPhone tulajdonosok életét. Az AppleInsider írója nemrég kiszúrta ugyanis azt a friss és ropogós tervet, mely a felhasználók szokásait figyelembe véve jelezné nekünk, hogy mikor merül le készülékünk.

Nos, teljesen jogosan mondhatnánk, hogy ez nem egy újdonság, hiszen ez már egyébként is elérhető az androidos mobilokban, vagy néhány autó esetében. Igen ám, de ott nincsen monitorozva az, hogy mit és hogyan használ majd a felhasználó a következő időkben.

Az Apple egy jóval okosabb rendszeren dolgozik, amely a szabadalom szerint megtanulná a felhasználói szokásokat: azt is figyeli majd, hogy a tulajdonos mikor szokta töltőre tenni telefonját, valamint, hogy mikor milyen tevékenységet végez a felhasználó.

Ennek köszönhetően előre meg tudja majd mondani, hogy melyik nap mennyi időre lesz elég az aktuális töltöttség.

×