Szinte biztos összejön a megcélzott majdnem 12 ezer dollár.

Újabb magyar fejlesztés ér révbe ezekben a napokban a világ legnagyobb közösségi finanszírozó oldalán, a Kickstarteren, ráadásul ez nem is az első a kiadó Unseen Domains részéről. Ez egyébként Lycan Studio része, mely digitális változatokkal és videojátékokkal is foglalkozik. Tavaly már nagyon sikeresen behozták az Ausoniát, előtte meg a Shardhunterst, megalapozva ezekkel azt a darkfantasy-világot, mely szinte a védjegyükké is vált azóta.

Mostani játékuk kisebb ívű vállalkozás, egy gyors, mindössze húszperces félig kooperatív kártyajáték zombis-kalózos tematikával. Van benne több játékmód és van hozzá képregény is, ami szintén jellemző az Unseenre, akik meglehetősen komolyan veszik a világépítést, a Shardhuntershez például konkrét novellák is vannak.

A legalább kettő, de legföljebb hat, legalább 12 éves játékossal játszható játék szerzője Csirke József, aki egyébként a Game-Obscura vlogot viszi (és aki csatlakozott a Corporate Boardgame kezdeményezésünkhöz is, melyben során a tavalyi év szakemberek által legjobbnak tartott magyar kiadású/vonatkozású játékát keressük). Bone to Pick című játékában többféle kártya, például felszerelésekkel, szörnyekkel, helyszínekkel, ezek pedig egytől egyig lehengerlően néznek ki.

 

A kampány április 28., szerdáig tartó kampány elég jól, bár most, április 8-án, este még épp nem érte el a kitűzött 11 870 dolláros célt. De majdnem 240 támogató már 10 ezer dollár fölé lőtte a gyűjtést, ami azért már valószínűsíti, hogy összejön az vékony kétezer dollár, ami még hátravan – még akkor is, ha tudjuk, ha az első pár napban nincs meg a pénz, akkor arra a kampányra már keresztet lehet vetni.

 

 

Keresd meg a Bone to Pick szerzőjét a legjobb tavalyi játékokat ajánlók listáján!

Megkérdeztünk 100 társasjátékos szakembert, melyik volt a legjobb játék tavaly

×