Ezzel a módszerrel garantáltan megtalálod a számodra tökéletes érzékenységet.

A célzás javításához elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a megfelelő egérérzékenységet, ez nem is lehet kérdés. Olyan viszont biztosan nem létezik, hogy tökéletes, mindenki számára egyenlően alkalmas sensitivity. Sokak szerint elég, ha lemásolják egy profi játékos vagy streamer egérérzékenységét, de mint a legtöbb beállítás, ez is preferencia kérdése.

Mindenkinek ki kell kísérletezni, hogy az ő perifériáihoz, játékstílusához és kézmozdulataihoz milyen érzékenység illik leginkább.

Mindazonáltal segítséggel mindig lehet szolgálni, így például az esportolók is gyakran adnak tanácsokat ahhoz, hogy miként lehet testre szabni a játék különféle beállításait, többek között a sensitivity is ide tartozik. Hasonlóan cselekedett a VALORANT-os Tyson „TenZ” Ngo is, aki még tavaly októberben mutatott be egy procedúrát a megfelelő egérérzékenységet illetően. A bináris keresésen (binary search) alapuló eljárást már több játékban is bemutatták az ebben jártas egyének, például ezen a linken elérhető a CS:GO-s alternatívája – van rá sansz, hogy TenZ is innen vette az inspirációt.

 

A Sentinels kötelékébe tartozó 19 éves kanadai játékos egy Twitch-közvetítés keretein belül adott tippeket, majd az utólag YouTube-ra feltöltött videót már közel 650 ezer ember látta. Mélyreható útmutatója a Sunkuu7 nevű Reddit-felhasználót is megihlette, aki a tanácsok alapján egy kalkulátort készített, hogy mindenki könnyedén végigmehessen a bináris keresésen alapuló folyamaton. Ez egyrészt megtalálható a Google Play áruházban, de időközben egy webes felület is készült hozzá.

Itt pedig a folyamat, három lépésben:

  1. Alapérzékenység beállítása: Kísérletezd ki, mekkora érzékenység kell ahhoz, hogy ha játék közben az egeredet az egérpad egyik szélétől a másik széléig húzod, pontosan egy 360 fokos fordulatot tegyél meg. Értelemszerűen az eredmény sok mindentől függ: én egy SteelSeries QcK Heavy Large egérpaddal és egy Razer Basilisk X HyperSpeed egérrel rendelkezem, DPI értéknek pedig 800-at állítottam be. Ezek fényében nekem VALORANT-ban 0.41-es sensitivity jött ki eredménynek.
  2. Gyakorlás: Tölts el legalább tíz-tíz percet azzal, hogy a kalkulátor által felkínált két értékkel (alacsonyabb és magasabb) egyaránt gyakorolsz egy keveset, majd a kettő közül válaszd ki a szimpatikusabb opciót.
  3. Iteráció: Ismételd meg néhányszor a második lépést, az újonnan felkínált értékekkel, egészen addig, amíg meg nem leszel a hét sorozat mindegyikével. A végén pedig megkapod a számodra tökéletes egérérzékenységet.

Jó kísérletezést kívánunk mindenkinek!

×