Új, havonta jelentkező cikksorozatunkban 5 olyan Twitch streamert mutatunk be, akik munkájuk és attitűdjük alapján sokkal több figyelmet érdemelnének.

A Twitch telis-tele van olyan kezdő tehetségekkel, esetleg már régóta tengő streamerekkel, akik sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének annál, amit éppen kapnak. Ez természetesen igaz a magyar Twitchre is, ahol ha nyitott szemmel járunk, akkor a sok furcsaság mellett egészen remek gyöngyszemekre is akadhatunk.

Persze a nagyobb csatornák árnyékában, segítség nélkül egészen nehéz kibontakozni, ezért úgy döntöttünk, hogy minden hónapban teljesen véletlenszerűen felnézünk a SullyGnome és a Twitch Tracker oldalakra, majd alapos utánajárással kiválasztunk öt olyan csatornát, akik szorgosan dolgoznak ugyan, de mégsem gyűlt össze körülöttük annyi lelkes néző, amennyit meglátásunk szerint érdemelnének.

A kiválasztási szempontok természetesen teljesen szubjektívek, viszont számításba vesszük a tartalomgyártók a streamjeikbe fordított munkáját és a nézőikhez való hozzáállását, míg kirázó tényező a követések számában megfigyelhető gyanús anomália.

Lássuk is a márciusi feltörekvőket!

A streamerek nevére bökve azonnal a Twitch csatornáikra kerülsz!

Bennybro11

Bennybro11 - Twitch

Benny egy vérbeli asszimetrikus túlélőhorror játékos, emiatt a streamjei nagy részében Dead by Daylight-ot nézhetünk. Ez persze egyáltalán nem baj, hiszen egészen ügyes játékos, legalábbis az alapján, amit láttam tőle annak tűnik. Természetesen néha azért más játékokba is belekóstol, márciusban például pörgött nála a Subnautica és egy nagyon kevés Minecraft is.

Március egészen jól alakult Benny számára, hiszen többet volt élőben mint korábban, amivel arányosan többet is nézték őt, sőt, átlagosan 4 fővel gyarapodott a nézőszáma, ami átlag 30 szempárt jelentett a hónapban. Ez a lassú, de biztos növekedés áprilisra is kitartani látszik. hiszen az elmúlt egy héten már átlagosan 32-en kattintottak rá Twitchen miközben játszott.

Streamenként átlagosan 4 követőre tesz szert, amit meg is érdemel, hiszen egészen szorgosan dolgozik a csatornája építésén. Egy héten 5 napot van élő adásban, egy munkaórát pedig le is szokott itt húzni. Jelenleg 375 követője van, és a TwitchTracker (TT) adatai alapján a 336. a magyar streamerek sorában.

Bate81

Kép:  Twitch/Bate81

Bate szintén egy új szereplője a Twitch közösségének, azonban nem lehet ismeretlen a videojátékos újságot forgatottak körében. Egy időben ő volt ugyanis a néhai nyomtatott PC Guru főszerkesztője, jelenleg pedig a 24.hu tech rovata révén lehet az írásaival, munkáival találkozni.

Január óta azonban már a streaming platformon is nézhetjük, ahol nem titkoltan hódol a LEGO kockák iránti rajongásának. Éjfekete macskájának, Oberonnak a „segítségével” épít különböző LEGO pakkokat, közben pedig aktívan beszélget a nézőivel.

Átlagosan nem streamel sokat, két-három naponta két-két és fél órákat, átlagosan pedig 79-80-an nézik. A streamek során viszont sokakat meg is győz, átlagolva ugyanis 30-an meg is nyomják a követés gombot. Jelenleg 944-en követik, a TT alapján pedig 258. magyar, aki streamelésre (is) adta a fejét.

lena_wanheda

StreamElements - lena_wanheda

 

Úgy láttam, hogy Lena egy egészen remek Valorant játékos, amin meglepődni nagyon nem lehet, hiszen az ideje jelentős részében, meg persze a Twitch streamjeiben is leginkább ezzel játszik – két cica társaságában. Méghozzá elég sokat, hiszen havonta legalább 120+ órát tölt élőben a képernyőn, amivel a legaktívabb feltörekvő streamerek közé sorolható.

Általában 6 órát tevékenykedik a Twitchen, márciusban pedig átlagosan 34 nézője volt adásonként. Jelenleg 3880-an követik, a TT szerint pedig a 330. magyar streamer.

CsabzHS_

Twitch

Kép: Twitch – CsabzHS_

Tudom, tudom, rengetegen streamelnek Heathstone-t, de csak kevesen olyan informatív módon, ahogyan ő teszi. Ez nyilván nem véletlen, hiszen Csabz nem titkoltan esportoló növendék, akinek célja bekerülni a legjobb HS versenyzők közé – úgy az egész világon.

Majdnem minden nap játszik élőben, átlagosan 2-3 órákat, ezalatt pedig egyre többen is találnak rá, hiszen hónapról hónapra egyre magasabb nézőszámmal büszkélkedhet. Januárban 37-en, februárban 48-an, márciusban pedig 56-an nézték átlagosan egyszerre a fiatal tehetséget a kártyákkal bűvészkaedni. Jelenleg 734 követője van, a TT alapján pedig a 248. magyar streamer.

PrettyRektless

PrettyRektless - Twitch

Dórit, vagyis PrettyRektless-t elég nehéz beskatulyázni, de ha azt mondom, hogy leginkább a kompetitív mókák pörögnek nála, azzal talán nem lövök nagyon mellé. Legtöbbet a League of Legends és a CS:GO párossal játszik, ezeket pedig mostanság 3 és fél órába sűríti be – legalábbis a streamjeiben.

Személyisége pedig sokakat magával is ragad, hiszen adásonként 12-en be is követik, mára pedig már 2197-en tettek így. Átlagosan 22 nézője szokott lenni, de március 29-én például megesett olyan is, hogy 108-an voltak rá kíváncsiak. Szinte majdnem minden nap lehet vele találkozni, jelenleg pedig a magyar streamer ranglista 455. helyezettje a TT mérései alapján.

Ők lennének hát véleményem szerint március legérdekesebb feltörekvő Twitch streamerei, akiket ilyen-olyan okból, de érdemes lehet követni, munkájukat támogatni.

Ha te is ismersz hasonlóan nagyobb figyelmet érdemlő tehetségeket, akkor azt mindenképpen írd meg nekünk hozzászólásban – hátha legközelebb ő is felkerül ebbe az igen szűk listába.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×