Úgy tűnik, hogy 18 év után a Valve végre a magyar forintot is hozzáadja a Steamhez, mint valuta.

Nem kell már sokat várni arra, hogy végre forintban is lássuk, hogy mennyit költünk videojátékokra a Valve áruházában, a Steamben. Ugyan hivatalos bejelentés még nem történt, a megbízható forrásnak titulálható Steam Database hét új, hamarosan érkező valutáról számolt be, melyek körül az egyik a magyar forint.

Ezzel pedig végre becsatlakozik az Epic Games Store-hoz, amely már jó pár hónappal ezelőtt rászánta magát a magyar valuta bevezetésére. Emellett érkezik még a svéd, a cseh és a dán korona, illeve a román, bulgár lej és a horvát kuna.

A hazai PC-s játékosok örülhetnek, eddig ugyanis euróban lehetett fizetni a platformon és euróban láthatták az akciókat is, ami ugyan a gyakorlatban fizetéskor túlzottan nem számít, a folyamatos fejben átváltás azért sokaknak kényelmetlen lehet. A veterán felhasználók számára persze ez már csak amolyan kényelmi újdonság lesz, hiszen ők idestova 18 éve várnak a magyar pénznem bekerülésére.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, azonban a Steam Database úgy véli, hogy az új valuták egészen hamar bekerülnek Valve áruházába.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×