A hab a tortán, hogy a First Strike során még játszhattak, sőt meg is nyerték azt.

Hat csapatot is kizártak a Strike Arabia eseményről, amely Észak-Afrika és a Közel-Kelet legjobb csapatainak kínál egy utolsó lehetőséget, hogy kiharcolják helyüket a VALORANT Champions főversenyén. A diszkvalifikált együttesek közül többen is alkalmaztak palesztin játékosokat, ezt találta szabályellenesnek a fejlesztő és főszervező Riot Games.

Palesztina nem részese a résztvevő országok listájának.

Palesztina, avagy hivatalos nevén a Palesztin Autonómia nem tartozik azon tizennégy ország közé, ahonnan nevezni lehetett a Strike Arabia tornára. Sőt, mint kiderült, az ott élő emberek semmilyen Riot által szervezett versenyen nem vehetnek részt. Ez utóbbi azért is érdekes, mert az érintett csapatok között megtaláljuk azt a NASR Esports-ot is, amely korábban megnyerte a First Strike régiós versenyét.

Az egyiptomi, libanoni és jordán játékosok számára szervezett eseményen úgy nyert a NASR Esports, hogy a csapatban szerepelt Baha „B4HA” Yosef, aki Palesztinában él és onnan játszik, viszont jordán állampolgársággal és útlevéllel is rendelkezik, ami állítása szerint igen gyakori a palesztinok esetében. Érdekesség, hogy a mostani, szintén Riot által lebonyolított versenyen mégsem vehet részt, sem ő, sem más palesztin játékos. Többek között ez verte ki a biztosítékot B4HA-nal, aki Twitteren fejezte ki aggodalmát a kettős mércével kapcsolatban.

Palesztina jelenleg 138 ország által hivatalosan elismert de jure állam, amely az Egyesület Nemzetek Szervezetében (ENSZ) megfigyelőként van jelen. Magyarország 1988. november 15-én akceptálta a palesztin állam „kikiáltását”, de még mindig van 55 olyan nemzet (pl. Amerikai Egyesült Államok), amely nem ismeri el Palesztinát. A palesztin önigazgatáshoz vezető út hosszú és komplikált, az ezzel kapcsolatos problémák pedig rövid időn belül nem is fognak megoldódni.

Ez azonban nem állítja meg B4HA-t, aki közleményében azt írta, hogy nem adja fel és a következő kvalifikáción is indulni fog, ezzel is tiltakozva a Riot döntésével szemben.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×