Igen komoly vádakkal illetik a Genshin Impact fejlesztőit – már több tízezren tüntetnek a játék egyes tartalmai ellen.

A Genshin Impact 2020 egyik legnagyobb sikerévé nőtte ki magát, ami mára a világ egyik legjövedelmezőbb mobilos és konzolos címének számít – nagyban köszönhetően a free-to-play jellegének.

A játékot természetesen próbálják olyan forrón tartani, amennyire csak lehet, ezért pár hetente egy-egy frissítéssel mindig újabb tartalmakat adnak hozzá. Ezeket a játékosok szokták is szeretni, a siker töretlennek látszott, egészen a mai napig, amikor is – látszólag a semmiből – több tízezren kezdték el használni a #boycottgenshin címkét Twitteren.

A cikk írásának pillanatában már több, mint 50.000-en használták a bojkottáló jelölést, amivel nem a játékot akarják ellehetetleníteni, vagy megszüntetni, csupán változtatásokat szeretnének.

A vád rasszizmus és pedofília

Az ügy kirobbantói a Hilichurl-ok

A balhé eredeti kirobbantói a Hilichurl goblin-szerű lények, akiket alapvetően állatszerű, ellenséges és civilizálatlan szörnyként ábrázolnak. A probléma csak az, hogy sokan őslakos, indián törzsi motívumokat vélnek felfedezni bennük, emiatt pedig rejtett rasszizmussal vádolják a fejlesztő miHoYo-t.

A rasszizmus vádját tovább tetézi az egyik színes bőrű karakter, Xinyan jellemzése is, ahol sokak szerint félreérhetetlenül használják a „félelmetes és egzotikus” jelzőket rá.

A következő vád viszont sokkal extrémebb, ugyanis fiatalkorúak szexualizálásával. úgy pedig – nem is olyan – rejtett pedofíliával gyanúsítják a fejlesztőket.

Ez alatt félreérthetetlenül a gyermek korú Florát értik. A karakter a béta alatt még felnőtt volt, a fejlesztők viszont valamilyen oknál fogva megváltoztatták a korát, és egy gyermekre cserélték. A gond ezzel csupán az, hogy a karakternek van egy szerelmi szála is, amit teljesen érthetetlen módon benne hagytak a játékban, így a felnőtt korú Ulfr továbbra is hősszerelmes a lányba.

Mindezeket természetesen meg lehet magyarázni figyelmetlenséggel, esetleg jóhiszeműséggel, ezt a #boycottgenshin-t körbeosztó játékosok sem vitatják. Többször ki is emelték, hogy egyáltalán nem céljuk a játék tönkretétele, vagy leállíttatása, csupán azt szeretnék, ha a fejlesztők felfigyelnének ezekre a hibákra, és mihamarabb javítanák őket.

A cikk írásakor a fejlesztő miHoYo még nem reagált a dologra, de elképzelhetetlen, hogy ne kezdenének ezekkel az aspektusokkal valamit.

Forrás: Ginx, DualShockers, Hitc

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×