Összeszedtük, hogy hogyan teljesítettek márciusban Magyarország Twitch csatornái.

2021 márciusa rendkívül mozgalmasan telt a Twitch háza táján is, de mennyire mozgalmasan vajon?

Legújabb, havonta jelentkező cikksorozatunkban rendre értekezünk a hazai Twitch streamerek és csatornák adott hónapban elért eredményei fölött, majd a végén levonjuk a nagy-nagy konklúziót: melyek voltak az adott hónap legeredményesebb tartalomgyártói a Twitchen?

Az adatokat a SullyGnome segítségével szemléztük.

Legtöbbet streamelt csatornák

Itt egészen meglepő módon még a top 10-be se fértek be a nagyobb csatornák.

Az első helyen egy általam beazonosíthatatlan csatorna áll ‘Robinhod00‘ néven, gyaníthatóan jogvédett tartalmakat közvetít, leginkább filmeket – gondolom legalábbis, ugyanis az offline hostolt anyaga a cikk írásának pillanatában a magyar nyelvű Wall-E. Teljesen érthetetlen, hogy egyáltalán hogyan működhet, mindenesetre egészen sokat, 515 órát volt élőben.

A második helyen ST_ROCK_ áll, aki a többségtől meglehetősen eltérő játékokat közvetít (Mount and Blade, Fishing Planet, World of Warships, Elite Dangerous) – egészen sokat. Márciusban összesen 316 órát élőzött a nézőinek, és ugyan még nem kapta meg a Twitch Partnet státuszt, ha így folytatja, akkor bőven rá fog szolgálni.

A dobogó harmadik fokán pedig a kizárólag horgászjátékot, a Russian Fishing 4-et pörgető ‘orkok‘ áll, aki márciusban 302 órát töltött Twitchen nagy halak kifogásával.

Legtöbb órát nézett csatornák

Ide értelemszerűen azok a csatornák kerülnek, amiket a legtöbb ideg néztek az arra kíváncsiak. Itt alapvetően nem feltétlen a nézőszám, hanem a streamelt idő és a nézők kitartása a mérvadó, persze óriási meglepetések aligha érnek majd minket, itt azért már találkozhatunk ismerős arcokkal.

A nézőit leginkább aktívan tartó streamer – talán – nem meglepő módon KriszhAdvice volt, aki 204 órányi élője alatt 376,453 órát néztek. Ezzel pedig messze magasan kiemelkedik nem csak az első tíz mezőnyéből, hanem még az első háromból is.

Középen a dobogón a VR-os srácok, Balázs, Jani és Pisti állnak, akik ugyan több mint 100.000 órával Krisz mögött vannak, a maguk – és nézőik – 264,112 órájával jócskán a magyar átlag fölött állnak. Annak fényében pedig, hogy kétszer kevesebbet is volt élő adásuk, illetve megannyi más dologgal is foglalkoznak külön kalapemelést érdemelnek.

A harmadik helyre pedig Kiss Ádám, vagyis AdamKissAK állhat, akit bizonyára nem kell bemutatni a moba műfaj magyar kedvelőinek. Ádámot a többiekhez hasonlóan őrületesen sokat nézték, áprilisban összesen 159,905 órát köszönhet a nézőinek – nyomában viszont szorosan ott van ‘aszabokristof’, ‘eazykee’, ‘TsBlackii’ és Suri is.

Hol volt a legtöbb néző egyszerre?

Előrebocsátom, hogy ezt alig kell bárkinek is magyarázni, viszont vigyázat, ezek a számok legtöbbször nem reprezentálják a tartalomgyártók valós  nézettségeit. A legtöbb néző általában tüskék a nézettségi görbén, ami azt jelenti, hogy egyszer valamiért kiugróan sokan jelentek meg az adott csatornákon. Az első kettő csatorna legalábbis biztosan ennek köszönheti a kimagasló számait.

Akit márciusban a legtöbben néztek egyszerre az Rainbow6HU volt, akire március 21-én 10,663-an voltak egy időben kíváncsiak – átlagosan egyébként 1,114-en nézték a hónapban.

A második helyre KriszhAdvice ért be, akit március 16-án özönlöttek el a nézők – ez akkor 6,133 kíváncsi szempárt jelentett egyszerre.

A harmadik fokra a TheVR állhat, akik átlagosan teljesen kiegyensúlyozott nézőszámot hoztak a hónapban, és ugyan az 5,457 egyidejű nézőszám magas, egyáltalán nem olyan kirívó, mint az első két csatorna esetében.

Kiket néztek átlagosan a legtöbben?

Az első kettő alig lephet meg bárkit, hiszen Pisti, Jani, Balázs és Kriszh természetesen minden hónapban rendre befoglalják, ebből valószínűleg nem is engednek majd egyhamar. Lentebb viszont már akadnak meglepetések, számomra legalábbis egészen biztosan – ez pedig természetesen egy igen jó dolog. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a számok valamelyest torzak lehetnek, hiszen az elmúlt hónapban számos iskoláskorú szabadideje nőtt hirtelen meg.

A lista élén nyilván és megérdemelten a dolgos VR srácok, rájuk márciusban átlagosan 2,894-en voltak kíváncsiak. Ez a nézőszám majdnem 9%-al nagyobb, mint az előző időszakban, ha pedig így haladnak (és így haladnak) ezzel a mértékű növekedéssel áprilisra már 3000 fölött is lehetnek.

Kriszh temészetesen itt is a lista elején, akit átlagosan 1,845 néző követett élőben márciusban. Az ő esetében is gyarapodást figyelhetünk meg (14%), ami tulajdonképpen minden aspektusban érintette a csatornáját – de többet is dolgozott érte.

Harmadiknak pedig Suri rakétázta be magát, nem sokkal lemaradva Kriszhtől a maga 1,649 átlag nézőjével, ami kifejezetten remek eredmény. Az korábbi mért időszakhoz képest pedig a többiekhez hasonlóan szintén többen nézik, méghozzá átlagosan 27 fővel.

A legtöbb új követőt szerzők

Nos, itt egyetlen kivétellel érthető módon inkább az új csatornák jeleskednek. A kivétel KriszhAdvice, akit márciusban elképesztően sokan követtek be (vigyázat, ez nem azonos a feliratkozással/támgatással). Persze ezen kívül is láthatunk érdekes anomáliákat, amiket akkor láthatunk, ha összevetjük a követések számát az új követők számával.

Az első helyen imVitko áll, akit az előző időszakhoz hasonlítva kevesebben néztek átlagosan, ami órában is egy lecsúszás, sőt, a legtöbb nézőszám is elmarad a múlt havihoz képest, mégis 1963%-al több követőre tett szert, ami számokban 40,414 embert jelent – összesen pedig valamivel több mint 50.000-en követik.

Második itt is Kriszh lett, az ő esetében szintén kiugró az új követések száma, ez viszont a csatornájának összes többi gyarapodásával közel azonos mértékű, vagyis kevésbé meghökkentő, viszont magyarázható.

A harmadik helyért papikacska jelentkezik, és tulajdonképpen hasonló érdekességeket figyelhetünk meg, mint amilyet Vitkonál. Őt 5813%-al követték be többen mint korábban, ami 24,126 főt jelent.

Mindezek alapján március legeredményesebb csatornái a TheVR, KriszhAdvice és Suri voltak.

Természetesen nem feledkeztünk meg a kisebb, feltörekvő csatornákról sem, az ő eredményeikről egy külön cikkben értekezünk majd, kicsit jobban bemutatva a munkájukat.

Forrás: SullyGnome

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×