Még hallgatni is rossz ezeket a beszélgetéseket.

Az ESEA felfüggesztette az egykori Team Rebirth CS:GO csapatának minden játékosát, miután több hangfelvétel is napvilágot látott a játékosok meccsfixálásait illetően. A versenyszervező azt ígérte, hogy a továbbiakban is szorosan együttműködik majd az Esport Integritásáért Felelős Bizottság-gal (ESIC), hogy továbbra is megőrizzék a versenyek tisztaságát.

 

Az üggyel kapcsolatos legfrissebb hangfelvétel a Dust2.us híroldalára került ki először, még múlt héten pénteken. Ebben azt hallhatjuk, ahogy három CS:GO játékos éppen kitárgyalja néhány jövőbeni ESEA Premier mérkőzés kimenetelét. A felvétel 2020 októberéből származik, mégpedig retchy, 4pack és nosraC szereplésével, akik akkoriban egyaránt a Rebirth csapatát „erősítették”. Az ESEA ökle az akkori felállás egészére lecsapott, így az alábbi játékosok mindegyikét felfüggesztették:

  • Sebastian „retchy” Tropiano (ChocoCheck)
  • Carson „nosraC” O’Reilly (ChocoCheck)
  • Alex „vek” Voynov (OCG)
  • David „J0LZ” Jolin (OCG)
  • Kevin „4pack” Przypasniak (inaktív)

A játékosok előbb az Incognito elleni találkozóról beszéltek, majd azt is kitárgyalták, hogy miként lehetne okosan eladni (azaz szándékosan elveszíteni) a Russian Canadians elleni meccsüket. Ennek fényében már meg sem lepődünk a körülményeken: előbbi mérkőzésen tizenhárom játékos is szerepelt, majd „internetproblémákra” hivatkozva eltolták és két hónappal később folytatódott, 5-1-es állásról. A másik találkozót végül le sem játszották, a Russian Canadians nem állt ki, így az a párharc forfeittel zárult. A Dust2.us teljes jegyzőkönyvét, közte a hangfelvétel átiratával, megtekinthetitek ezen az oldalon.

Érdekesség, hogy a szankciókat megelőzően alig néhány nappal már mi is írtunk az ESIC vizsgálatának fejleményeiről, amelyről az egyik biztos, Ian Smith beszélt egy Slash32-nek adott interjúban. Ebben szó esett arról, hogy még az FBI is beszállt a nyomozásba, majd csütörtökön a Riot Games is megkezdte a maga vizsgálódását, mégpedig a CS:GO és a VALORANT játékosok átmozgásaira és közös szálaira hivatkozva.

Bízunk benne, hogy minden érintett mielőbb elnyeri méltó büntetését!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×