A kínai rendőrség a világ egyik legnagyobb csalásokkal foglalkozó bűnszervezetet kapcsolta le múlt héten a Tencent segítségével.

Az interneten sokat olvashatunk arról, hogy csalók teszik tönkre az online játékokat. Most végre a sok rossz mellett hírt is olvashatunk ugyanis a kínai rendőrség a világ egyik legnagyobb csalásokat árusító bűnszervezetét kapcsolta le a Tencent segítségével. A banda többek között CoD: Mobile és Overwatch csalások árusításával is foglalkozott.

A BBC beszámolói szerint a kínai rendőrség közel 76 milliónyi dollár értéket foglalt le, melyek a csalásokkal járó havi díjból fakadt. A pénz mellett többek között luxus autókat és high tech számítógépeket is elkoboztak. A csalások havi díja 10 dollártól egészen 200 dollárig terjedt, amiből elég szép summát összehalmoztak.

Ez nem az első alkalom, hogy a Tencent a rendőrséggel közösen bűnbandát kapcsolt le. 2018-ban a PUBG miatt kellett kollaborálnia a helyi erőkkel. A kínai sajtó a világ legnagyobb csalással kapcsolatos fogásának titulálja ezt az esetet. Sajnos úgy tűnik. hogy hatalmas üzlet van ebben az iparágban is és a fekete piacon napi szinten jelennek meg új csalások.

Reméljük több hasonló hírt olvasunk a közeljövőben és elmegy a kedvük az embereknek a csalástól.

 

 

×