Úgy tűnik, a technológia, amivel a Minecraft a szemünk előtt kelt életre, valamiért kell az amerikai hadseregnek.

Ahogy arról nemrég a Kotaku beszámolt, a Microsoft mintegy 22 milliárd dollár értékben ad el HoloLens AR (kiterjesztett valóság) eszközt az amerikai hadseregnek. Ez az a szemüveg,

amivel korábban a Minecraft világa kelt életre AR technológiával.

Pontosan emiatt emeljük ki a Minecraft játékot ebben az üzletben. Ugyanis 2015-ben talán mindenkit legnyűgözött az a bemutató, amikor a Los Angeles-i E3-on az Xbox bemutatta a HoloLens eszközt, aminek a Minecraft volt a főszereplője. Itt olyan új AR technológiát mutattak be, amitől leesett az állunk. Íme, itt látható:

 

Durva, mi? Nos, a most létrejött üzlet után az Egyesült Államok katonái valószínűleg nem játékra használják majd a HoloLens technológiát. Amint azt a Techcrunch megerősíti, a 22 milliárdos üzlet 120 ezer HoloLens headsetet jelent, melyet 10 év alatt szállítanak le.

A Kotaku persze azt is megjegyzi, hogy a hadsereg szemüvegei nem pontosan azok lesznek, melyeket a 2015-ös E3-mon láthattunk, hiszen azóta évek teltek el, frissítették őket, és már létezik a HoloLens 2. Így most az új rendszer mindenféle navigációs és kommunikációs előnnyel jár. Valószínűleg széleskörű katonai felhasználása lehet, ha ennyit költenek rá. Nem is akarjuk tudni, mire használják majd. Reméljük csak arra, hogy megvédjenek minket az Álcáktól, akik megtámadják a Földet.

Te örülnél egy HoloLens eszköznek?

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×