Az ingyenesen játszható PUBG Lite ideje leáldozott, végleg leállnak a szerverek.

Mint tudjátok, a PUBG bizonyos értelemben igen gépfaló játék tud lenni, vagyis ha valóban sok FPS-t szeretnénk a játékban, akkor bizony kell alá a vas. Éppen ezért a Krafton korábban létrehozta a kissé lebutított, egyszerűbb, ráadásul ingyenesen játszható PUBG Lite-ot, hogy mindenki élvezhesse a játékot.

A 2019-ben indult játék szerverei április végén végleg leállnak.

A Krafton bejelentette, hogy egészen pontosan 2021. április 29-ig lehet még játszani a játékkal, utána végleg leállnak a szerverek. A fejlesztő már letiltotta az új letöltéseket. Akinek persze megvan a játék, az most még játszhat vele, és a fennmaradó időben felhasználhatja a játékon belüli krediteket. A Krafton egyébként nem emelte ki, hogy konkrétan miért állítják le a játék további támogatását.

„Mélységesen hálásak vagyunk a PUBG Lite rajongók támogatásáért. A COVID-19 járvány időszakaiban reméljük, hogy a PUBG Lite szórakoztató volt a felhasználók számára. Sajnos nehéz döntést kellett hoznunk, hosszú tanácskozás után leállítjuk a szolgáltatást, eljött az ideje, hogy utunk itt véget érjen. Sajnálattal tájékoztatunk mindenkit, hogy a PUBG Lite szolgáltatásának vége 2021 április 29-én várható”olvasható a blogbejegyzésben.

Érdekes, hogy a kis gépigénnyel rendelkező PUBG játék sosem jelent meg az Egyesült Államokban, csak Ázsiában és Európában. Ennek oka, hogy a játék eleve olyanok régiók számára készült, ahol több a gyengébb PC. A PUBG Lite nem tévesztendő össze a PUBG Mobile Lite-vel, amely még mindig elérhető.

Miközben a PUBG Lite-t kikerül a képből, a franchise egésze úgy tűnik, egyre bővül. A Kraton nemrégiben bemutatta a PUBG New State nevű játékot, az új, ingyenesen játszható mobiljátékot. De ott van még a The Callisto Protocol, a sci-fi horror, amely a PUBG univerzumában játszódik.

A rajongók szerint egyébként azért volt szükség a játék leállítására, mert összességében valóban kevesen játszottak vele. Az erőforrásokat pedig a cég inkább új IP-k létrehozásához csoportosítja át.

Mit szólsz hozzá, hogy leáll a játék?

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×