Az Activision mindenkit arra figyelmeztet, hogy már csak azért sem érdemes csalni, mert a csalóprogramok veszélyesek lehetnek.

Az Activision számára, különösen a Call of Duty: Warzone kapcsán régóta probléma a csalók kérdése. Az új stratégia az, hogy a vállalat igyekszik lelőni azokat a weboldalakat, ahol a játékukhoz csalást lehet venni. Most az is kiderült, hogy a nagy érdeklődés miatt rengeteg a hamis csalás, melyek rosszindulatú programokat rejtenek, amivel hozzáférhetnek adatainkhoz.

Az Activision arra figyelmeztet, hogy a Warzone csalások malware-t tartalmazhatnak.

A „Cheating Cheaters: Malware Delivered as Call of Duty Cheats” című jelentésből kiderült, hogy a hacker-fórumokon gyorsan szárnyra kapott a módszer. Eszerint 2020 márciusában több hacker-fórumon jelentek meg olyan ingyenes és hatékony Warzone csalószoftverek, melyek trójai programokat telepítenek a gyanútlan csalni vágyók gépére. Idén március 1-jén ugyanazt a hamis csalást tették közzé.

Több Youtube videó mutatta be ezeket a csalásokat, melyekben azt is megmutatták, hogy hogyan kell telepíteni ezeket a szoftvereket. Valószínűleg sokan estek áldozatul. Ezzel egyébként távolról szinte bármilyen felhasználói adathoz hozzáférhetnek a hackerek. Nem jár tehát jól az, aki csalni szeretne a Warzone-ban, ráadásul mindezt egy ingyenes programmal teszi úgy, hogy kérésre még a vírusírtókat is kikapcsolja.

Közben az Activision igyekszik tiltani a csalókat: 2020 márciusa óta már 300 ezer fiókot töröltek csalás vagy hackelés miatt. Azóta pedig több banhullám történt. Az Activision Central Tech csapatának mélyreható jelentése teljes egészében megtekinthető online formában, PDF-ben.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×