A Google úgy döntött, hogy eltünteti a nézők elől, hányan nyomtak rá a Dislike gombra.

A Google egy Twitter posztban jelentette be a napokban, hogy próbaként néhány videó alatt eltünteti a Dislike számlálót. Az azt jelenti, hogy a gomb és a funkció megmarad, de a nézők nem fogják a továbbiakban látni, hogy hányaknak nem tetszett az adott videó. Ezt kizárólag a csatorna tulajdonosa láthatja majd a Youtube Studio felületén.

A hivatalos indoklás szerint mindez azért kerül hamarosan teljes bevezetésre, mert óriási mértékben megszaporodtak a Dislike-hadjáratok száma, amiket általában más tartalomgyártók, nézők indítanak a „rivális” videós és/vagy csatorna ellen. Hozzátették, hogy sokaknak már az is bőven elég volt a nem tetsző gomb megnyomásához, hogy látták mennyien böktek rá előzőleg.

Érdemes megjegyezni, hogy valóban sokszor fordulnak elő kifejezetten személyek, vagy bizonyos tartalmak ellen irányuló Dislike-kampányok, játékosként elég csak minden idők legutáltabb játékelőzetesére, a 2016-os Call of Duty: Infinite Warfare első kedvcsinálójára gondolnunk, a számláló eltüntetése azonban nem veszi az elejét a problémának, sőt.

A gomb ugyanis ugyanúgy megmarad, amire változatlanul bárki rányomhat, sőt, az utálkozók így (mivel mindenki által látható eredmény nélkül maradnak) áttérhetnek majd a videó komment falára is, ami jóval toxikusabb környezetet teremthet. Ezt a részt videós ugyan letilthatja, az elrejtések és korlátozások viszont még inkább torzítanak a tartalmak eredményén és megítélésén, hiszen így mindenhol csak pozitív értékeléseket és visszajelzéseket láthatunk majd, vélemények és diskurzus nélkül.

A Youtube szerint a videós jólléte a szempont, ebben az esetben viszont a tetszések számát is érdemes lehetne elrejteni, ahogyan teszi azt fokozatosan a Facebook is az Instagramon, ahol még Dislike-ra sincsen lehetősége a felhasználóknak.

Az újítás egyelőre csak bizonyos kiválasztott videóknál lép életbe, azt egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik be teljesen a platformon. 

Forrás: Shack News

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×