Már lehet olyan előre összerakott PC-ket rendelni, melyhez alapvetően nem tartozék a videókártya. Az már kell legyen neked.

Ahogy azt mindenki jól tudja, az utóbbi időben igen nehéz videókártyához jutni, mivel a gyártási nehézségek és az óriási kereslet miatt a gyártók nem tudják kiszolgálni a vásárlókat. A koronavírus-járvány okozta korlátozásokat követően egyre több háztartásban van igény az új eszközökre, megjelentek az új generációs konzolok, sőt beindult a kriptovaluta-bányászat. Éppen ezért videokártya-készlethiány lépett fel, mely most egy globális probléma. Ezzel együtt a meglévő kártyák ára az egekben van.

Közben elérkeztünk abba a korba, amikor videókártya nélküli gamer PC-t lehet rendelni.

Az utóbbi időben tehát a kártyahiány, illetve azok magas ára miatt gamer PC-t építeni is nehézkes volt, sok üzlet éppen ezért nehezen tudott teljes PC-t értékesíteni. A Fierce PC, egy brit szaküzlet éppen ezért most elindította a NO GPU PC-k értékesítését. Ez azt jelenti, hogy egy megrendelés során mindent a PC-be építenek előre, kivéve a videókártyát. Az ötlet az, hogy azt már a megrendelő biztosítja magának úgy, ahogy tudja.

Bemutatjuk rendszereinket, amelyek készen állnak a saját grafikus kártya telepítésére. Ezekhez a gépekhez nem tartozik grafikus kártya, és anélkül nem is fognak működni. Arra kérjük az ügyfeleket, hogy ezt rendeléskor tartsák szem előtt„- írja a Fierce PC.

A Fierce GPU nélküli PC-i 560 és 900 font között mozognak (kb. 238 ezer és 382 ezer forint). A legolcsóbb konstrukció egy Micro-ATX PC, Intel Core i5 9400F processzorral, Cooler Master MasterLiquid Lite 120 többfunkciós hűtővel, MSI H310M Pro-VDH Plus alaplappal, 8 GB Corsair Vengeance DDR4-3000 RAM-mal, 240 GB WD Green SSD-vel, 1 TB Seagate Barracuda HDD-vel és 600 W-os (80 Plus Bronze) táppal.

A GPU mellett nincs operációs rendszer sem. Mindhárom alapkonfiguráció bizonyos mértékben testreszabható, de videókártyát nem lehet hozzá választani.

Előrejelzések szerint nem valószínű hogy idén megoldódik a videókártya-készlethiány. Sőt akár 2022-ig eltarthat a válság, nem beszélve a piacon lévő kártyák áráról.

„Nem vagyunk képesek lépést tartani a kereslettel” – mondta januárban Collette Kress, az Nvidia pénzügyi igazgatója. Ennek ellenére a Fierce PC nem mondta, hogy a GPU-hiány miatt adnak ki videókártya nélküli PC-ket. Bár ez igazából egyértelmű.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×