Az egyik legjobb történetorientált klasszikus mesterműre csaphatunk le teljesen ingyen – de csak ha nagyon gyorsak vagyunk.

Mikor bejelentették a valaha készült egyik legjobb akciójáték remakejét, úgy ugráltam örömömben, hogy félő volt a levegőben maradok. Igaz, az eredeti – a Ubisoft révén rendkívül bénán időzített megjelenési dátumnak köszönhetően – nem kapott valami nagy figyelmet, így nyilván siker sem lett belőle, pedig eredetileg több etapot is megélhetett volna.

Ezt a reményt keltette újra az XIII Remake örömhíre, ami aztán rendkívül gyorsan tovaszállt a megjelenése után. Az újrázás ugyanis olyan botrányosra sikeredett, hogy még akkor is fájna, ha nem lett volna tele technikai banánhéjokkal, amiken rendre el-elhasalt. Szerencsére a 2003-as eredetit bármikor elővehetjük, most pedig még azok is tehetnek vele egy próbát, akik csak a modern csalódást ismerik (sőt, nekik ajánlott igazán),

ugyanis most teljesen ingyen bezsákolhatjuk a GoG-on. De nem árt sietni, mivel minderre csak két napig van lehetőségünk!

 

Az eredeti és a maga nemében zseniális XIII-t a GoG oldaláról tölthetitek le.

A játék egyébként egy belga összeesküvéselméletekkel tarkított akció-krimi képregény alapján készült, innen is kapta a komplett vizuális dizájnját. A történetet sajnos nem fejezték be, sőt, a videojátékok történetének egyik legnagyobb cliffhangerével végződik, eredetileg ugyanis trilógiának szánták, a Ubisoft mérhetetlenül rossz időzítésének hála viszont sosem lett belőle sikerjáték.

Szerencsére azért a játék befejezése után is van egy kevéske kapaszkodó, ugyanis az alapul szolgáló (és így a játék történetét is be-befejező) képregények egy jó része magyar nyelven is megjelent 1995-ben, illetve egy új kiadásban 2004-ben. Kisebb szerencsével pedig itt-ott még be lehet őket szerezni.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×