Mivel a Sega úgy véli, hogy a SteamDB egy kalózoldal, megpróbálják eltűntetni a Yakuza: Like a Dragon információs oldalát.

Mint azt mindenki jól tudja, a SteamDB egy olyan weboldal, amely nyomon követi a Steam által nyújtott különféle nyilvános információkat. Ez lehet a játékosok száma, illetve a régióra bontott ár. Az oldalt mi magunk is gyakran használjuk arra, hogy egy-egy játékkal kapcsolatban fontos és értékes információhoz jussunk. Nos, sosem gondoltam volna, hogy egy videojáték-kiadó fogja kalózoldalnak titulálni, pedig most ez történt.

A SteamDB oldalát a Sega vette tűz alá.

A SteamDB nem egy játékokat forgalmazó platform, ám a Sega mégis célba vette, miután azt hitte a kiadó, hogy azt oldal illegálisan biztosított hozzáférést a Yakuza: Like a Dragon-hoz. Természetesen ez egy tévedés.

A SteamDB-t készítő Pavel Djundik szerint a Sega ügyvédei most azon vannak, hogy eltüntessék Yakuza: Like a Dragon SteamDB oldalát. Ezt azzal indokolják, mert szerintük a SteamDB illegálisan terjeszti a játékot. Djundik szerint a SteamDB bizonyos rendszerességgel kap DMCA-eltávolítási kérelmeket, de ezeket a kérdéseket általában gyorsan megoldják.

„Most levettem az oldalt, mert nem válaszoltak az első visszajelzésekre. A Sega figyelmen kívül hagyja a válaszokat” – mondta.

Ha most a Yakuza SteamDB oldalára lépsz, a következő szöveg fogad: „ezt az oldalt azért vettük le, mert a Sega azt állítja, hogy itt terjesztjük a játékukat (pedig nem).”  Érdekes, hogy a SteamDB oldalán megjelenő többi Sega, illetve Yakuza játékkal kapcsolatban nincs hasonló követelés.

Pavel Djundik most azon van, hogy felvegye a kapcsolatot a Segával, hogy tisztázza a helyzetet. Szerinted mi lesz az ügy vége?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×