A jövőben már nem is kell mobil ahhoz, hogy Pokémon GO-t játszunk, hiszen a kis zsebszörnyeket egy szemüveggel is láthatjuk majd.

John Hanke, a Pokémon Go fejlesztőjének, a Nianticnak a főnöke egy Google Glass stílusú szemüveg részletét posztolta ki nemrég. A szemüveg Niantic logót kapott, a mellékelt szöveg pedig arra utal, hogy egy olyan eszköz készül, amivel ki lehet használni a Niantic AR platformjait.

Hamarosan érkezik a Niantic AR szemüvege?

Természetesen egyelőre csak találgatni lehet arra, hogy milyen technológián dolgozik a cég. Ugyanakkor nem ez az első eset, hogy a Niantic valami különleges eszközön teszteli a játékát.

A múlt hónapban a Microsoft egy Pokémon Go bemutatót tartott a HoloLens segítségével, ahol Hanke a mixed-reality headset használatával lépett kapcsolatba a játék virtuális lényeivel. Bár alapvetően ezt a technológiát nem fogyasztói célokra tervezték, úgy tűnt, hogy lehetővé teszi, hogy szemüveg segítségével játszhatunk Pokémon GO-t.

 

A HoloLens-hez hasonlóan a Niantic szemüvegei feltehetően lehetővé teszik, hogy közvetlenül a környezetre vetített módon láthassuk a játékban megjelenő szörnyeket, a mobiltelefon kiterjesztett valósága helyett. Ez azt jelentené, hogy amikor felvesszük a szemüveget, a virtuális lények a szemünk előtt jelennek meg a valós térben.

Ennek talán köze van ahhoz is, hogy a Niantic nemrég bejelentette friss partnerségét a Nintendóval, aminek során most a Pikmin alapján készítenek AR játékot mobilra.

Vajon a Niantic tényleg olyan szemüveget ad ki, amivel AR játékokat játszhatunk?

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×