Az újabb bejutási lehetőségeket a honi csapatok is igyekeznek kihasználni.

Már nem kell sokat várni és az európai csapatok számára is elrajtol a VALORANT Champions Tour második etapja, azaz a Stage 2. Ennek első megmérettetése a Challengers 1 nyílt kvalifikációja lesz, ami holnap kezdődik és amire összesen 332 formáció adta le a nevezését.

Külön öröm, hogy ezek között tíz magyar csapatot is találunk, így bőven lesz kinek szurkolni majd!

Az elmúlt hónapok

A fejlesztő Riot Games november 24-én jelentette be az eddigi legnagyobb mérföldkövet, a VALORANT Champions Tour nevű versenysorozatot. A világbajnokság jellegű esemény magába foglal sok-sok Challengers, három Masters, továbbá egy Champions nevű tornát – mindezt úgy, hogy az összes főbb régió le legyen fedve. A Challengers első szakaszának össszegzését (köztük a magyarok eredményeit) itt találjátok, míg a májusi Masters tornáról, ami egyszerre lesz az első LAN és az első nemzetközi megmérettetés, ebben, illetve ebben a cikkben is olvashattok.

A közelmúltban magyarok kapcsolódású történésekből sem volt hiány: két héttel ezelőtt került megrendezésre az NGES által szervezett Stay & Play Gamer Cup 3.0, ahol a HEET és a BOOMERS csatáját végül bzt-ék tudták megnyerni. Emellett márciusban a két legjelentősebb magyar csapat, a HEET és az iPon Team Horizon Reapers is cserélt egyet-egyet. A THR aktív felállásából kikerült ikke, akinek a helyét éppen az ex-HEET játékos, hussaR vette át, míg utóbbit a „Killjoy” fedőnevű játékos pótolta, akinek a kiléte egyelőre ismeretlen. Február végén az iPon THR menedzserével, Hagymási Balázzsal készítettünk egy interjút, amit ezen a linken tudtok elolvasni.

A VALORANT Champions Tour egymáshoz kapcsolódó versenyekből épül fel. (Forrás: Riot Games)

Második felvonás

A Stage 2 formátuma merőben eltér a korábbitól, ezúttal a csapatoknak közel sem lesz annyi esélyük a továbbjutásra, mint a Stage 1 esetében. A kedden, szerdán és csütörtökön terítékre kerülő nyílt kvalifikáción több mint 300 csapat vesz részt, ebből mindösszesen nyolcan juthatnak be a Challengers 1 főtáblájára. A számukra rendezendő nyolcas tornáról ketten kvalifikálnak a szintén nyolc csapatos Challengers Finals-re, ahonnan két hely lesz kiadó az izlandi LAN versenyre.

A Challengers Finals négy európai, három török és egy CIS régiós csapattal fog elstartolni, így tehát az európaiaknak lesz majd még egy lehetőségük a bejutásra, mégpedig a Challengers 2 versennyel, a fentivel megegyező formátumban.

A VALORANT Champions Tour idővonala. (Forrás: Riot Games).

A Stage 2 Challengers 1 európai nyílt kvalifikációra ez idáig 332 csapat véglegesítette a nevezését, amelyek között számos magyar érdekeltséget is találhatunk. Hazánkból a következő csapatok neveztek:

Amennyiben szeretnéd az aktuális képernyőre kerülő európai mérkőzéseket élőben követni, akkor azt EZEN a Twitch-csatornán tudod majd megtenni. Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek, hajrá magyarok!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×