A csapdába szorult, azóta kiszabadult konténerhajó természetesen nem maradhatott ki a repülős játékból sem. Amúgy így nézne ki a Dunán.

Talán már mindenki hallotta a hírt, hogy véletlenül a világ egyik legnagyobb konténerhajója beszorult a Szuezi-csatornába. Természetesen az ügy nem csak hatalmas csapás a gazdaságra nézve, de hatalmas lehetőség arra is, hogy kifigurázzák a helyzetet. A ügy kapcsán már rengeteg mém született, de a problémát már orvosolták: nemrég a hajót kiszabadították a csatornából.

Ettől függetlenül a beszorult hajó a Microsoft Flight Simulatorban is helyet kapott.

Mat Veloso, a Microsoft vezérigazgatójának technikai tanácsadója egy TikTok videót osztott meg a beragadt hajóról, melyet egy Flight Simulator repülés közben kaptak lencsevégre. Az eredeti videót adonut_enforcement tette közzé.

 

Az Ever Given, amely egy hétig ragadt a Szuezi-csatornában, nem jelenik meg a játék bárki számára elérhető változatában, amely ugyan műholdas képekre támaszkodik, de nem frissül naponta. Az itt elérhető kiegészítővel viszont be lehet illeszteni a játékba.

Egyébként nagyon szórakoztató, hogy már létrejött egy weboldal, ahol a hajót eredeti, illetve bármilyen méretben el lehet helyezni a világon bárhol. Mi például Budapesten a Dunán helyeztük el, így látható, hogy a Parlamentnél teljesen elférne keresztben.

 

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

×