Túl nagy falatnak bizonyult a SINNERS, de a magyar csapat alsó ágról még kiharcolhatja a Premier divíziót.

Elszenvedte első vereségét a Budapest Five az ESEA Advanced S36 rájátszásában, miután 2:0-ra alulmaradtak az oskar nevével fémjelzett SINNERS-szel szemben. Tehát a finn hREDS elleni sikert és a lengyel Team ESCA Gaming elleni győzelmet, ezúttal egy sajnálatos kudarc követte, így a magyar csapat alsó ágon folytathatja az ESEA küzdelmeit.

Mostantól nincs több hibalehetőség és a Relegation bebiztosításához még szükség van egy győzelemre!

Harmadik forduló

A SINNERS 11-5-ös mérleggel, a nyolcadik helyen jutott be a rájátszásba, ahol előbb a BLUEJAYS, majd pedig a Team Finest csapatát is 2:0-ra tudták legyőzni. A Budapest Five is két sima meccset követően jutott a felső ági elődöntőbe, ám így is a csehek számítottak a favoritnak, hiszen több ideje játszanak együtt, jóval előrébb szerepelnek a világranglistán, kiváló formában vannak és elképesztően sok hivatalos mérkőzést (130 pálya az elmúlt 3 hónapban!) játszanak.

A vétózás nem alakult rosszul a Budapest Five számára, mert bár a SINNERS nagyon bölcsen bannolta Traint, így is bekerült a map pool-ba Nuke, illetve Mirage, ráadásul a magyar srácok az elmúlt hónapokban Vertigón is egyre többet szerepeltek. Utóbbin indult útjára a mérkőzés, és az első félidő rengeteg izgalmat hozott, a két csapat végig fej-fej mellett haladt (7-8). Aztán a második játékrészben óriási CT-dominanciát láthattunk a SINNERS-től, csak egy kört buktak el, így végül 16:8-ra megnyerték a saját választásukat.

 

A második pályán (Nuke) a SINNERS kezdett CT-oldalon és gyakorlatilag ott folytatták, ahol Vertigo második felében abbahagyták. Azonban hiába a 6-1-es vezetés, a Budapest Five nem esett össze, egyhuzamban megnyert négy kört, ezzel egy kicsit szorosabbá téve az összecsapást. Nagy sajnálatunkra a csehek a meccs egészén elképesztő egyéni teljesítményekkel rukkoltak elő, mind a rutinos oskar, mind pedig a NEOFRAG-ZEDKO duó zseniálisan játszott.

A SINNERS többször is eco, illetve semi-buy köröket nyert, a félidő végét és a második félidő elejét is ők irányították. Ugyan a Budapest Five is beszúrt egy-két kört, de összességében ez már csak a szépítésre volt elegendő. Végül az első pályához hasonló forgatókönyvet láthattunk, 16:9-es SINNERS győzelemmel.

A mérkőzés összesített statisztikái. (Kép: HLTV)

A következő kör

A Budapest Five a következő fordulóban vagy a BLINK-kel, vagy pedig a GROND – KOVA Esports győztesével fog összecsapni, az időpont egyelőre még ismeretlen. A magyarok győzelem esetén bejutnának a legjobb négy közé, ami már garantálna egy Premier Relegation spotot, továbbá 1500 dollárt. Ha kikapnak, akkor az 5-6. helyen zárnak, jutalmuk 1000 dollár, viszont ez esetben a következő szezonban is az Advanced divízióban játszanának.

Bízzunk benne, hogy összejön az álom és a magyar csapat sikerrel veszi a következő akadályt! Találkozunk a következő mérkőzésen, a Leet Esport csatornáján!

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×