Az őrület tovább fokozódik.

Amíg egy éve még csupán 2 millió forintot kellett kifizetnünk egy Bitcoinért, addig a mai napon már egész pontosan 17,1 millió forintra rúg egyetlen Bitcoin értéke, ez pedig nagyban megváltoztatta az egész PC piacot. Új videókártyát már szinte csak képen lát az ember, de a chiphiánynak köszönhetően a laptopok gyártása is igencsak döcögősen megy. Mindeközben egy modder fogta az 1989-es Nintendo Game Boy-t és megírt rá egy bányász programot, aminek segítségével a 32 éves kézikonzollal is tudunk bányászni, mert végülis… miért ne?

A művelet persze nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk, hiszen a Game Boy belsejében rejlő 4,19 MHz-en futó Sharp LR35902-es processzor nem épp a példátlan erejéről híres. Összehasonlításképp nagyjából 125 000 000 000 000-szer lassabb, mint egy Bitcoin bányászatra tervezett ASIC célhardver. Épp ezért némi „tuningra” volt szükség, hogy a bányászat gond nélkül menjen, ezért egy Raspberry Pi Pico is besegít a műveletekben.

Na és hogy mindennek mi értelme? Nos, a poénfaktoron túl őszintén szólva nem sok, de legalább megmutatták, hogy semmi sem lehetetlen. Csak nagyon akarni kell…

×