Nemrég jött ki a nyomozós sorozat újabb része, a középkori Párizsban játszódó 1400.

A Bűnügyi krónikák: 1400 történetvezérelt, kooperatív, nyomozós társasjáték. A középkori Párizsban játszódik, ahol és amikor Abelard Lavel lovagként kell megoldanunk különféle bűnügyi rejtélyeket. Fontos, hogy ez önállóan játszható cím, kell hozzá az alap Bűnügyi krónikák.

Kell hozzá viszont egy okostelefon, a Chronicles of Crime applikációval. Ez visz végig a történeten, ezzel navigálhatunk a helyszínekre, kérdezhetünk ki embereket, vizsgálhatunk helyeket. Minden ilyesmihez meg kell mutatnunk az adott kártyán lévő qr-kódot a telónak. A setup nem-egy-nagy, elég a doboz tartalmát az asztalra tenni, a pontos elrendezés pár játék után úgyis kialakul, elsőre meg mindent megmond az app, az aktuális küldetésnek megfelelően.

Bár történetvezérelt, a nehezebb részeket simán lejátszhatjuk többször is, és majd jönni fognak az újabb (fanmade) történetek, de ha így is megunnánk, könnyen el is adhatjuk, lesz rá kereslet. Ez a rész az Egy évezred rejtélyei sorozat tagja, amiből az 1900 alcímű magyar megjelenését már be is jelentették, és van 2400 is, ami valószínűleg szintén ki fog jönni magyarul.

Bővebben a Tarsasjatekok.com-on

 

 

Hamarosan kiderül, melyik volt a legjobb játék tavaly:

Megkérdeztünk 89 társasjátékos szakembert, melyik volt a legjobb játék tavaly

×