Egy friss tanulmány szerint a tDCS nagy segítség lehet a kezdő játékosoknak az esport skillek gyors fejlesztésében. Ilyet még nem hallottál.

Néha vannak olyan kutatások, melyek nagyon hasznosak lehetnek nekünk gamereknek, illetve néha segítenek bebizonyítani, hogy a játékoknak nagyon sok előnye van. Azt is sokan kutatják, hogy a játékokban elért eredményeket hogyan lehet fokozni, mitől függ a skill, milyen módszerekkel lehet fejlődni. Az esport világ nagy kérdése általában az, hogy hogyan lehet valakiből minél jobb játékos. Az, hogy erre módszereket keresnek, valójában természetes, de arra nem gondoltunk, hogy egy kutatás erre az eredményre jut.

Egy friss tanulmány szerint a tDCS segítség lehet az kezdők számára abban, hogy gyorsabban fejlődjenek.

Jogos lehet a kérdés, hogy mi a fene az a tDCS? A transcranial direct current stimulation röviden egy nem invazív, fájdalommentes agyi stimulációs kezelés, amelynek során közvetlen elektromos áramokat használnak az agy bizonyos részeinek stimulálására. A fej fölé helyezett két elektródán állandó, alacsony intenzitású áramot vezetnek át, amely modulálja az idegsejtek aktivitását.

A Science Foundation Ireland Research Center for Software (Lero) új tanulmánya arra jutott, hogy naponta 20 perc kezelés elég ahhoz, hogy egy kezdő játékos esport képességei növekedjenek. Ezt persze nem csak úgy kitalálták, hanem le is tesztelték. A kutatás során a résztvevőknek CS:GO-t kellett játszaniuk.

A kutatók azt találták, hogy a kezdő játékosok napi 10 perc edzéssel képesek „jelentős” javulást elérni az esport skillekben. A legjobb eredményeket azonban akkor tapasztalták, amikor a résztvevők minden edzés előtt 20 percig használtak tDCS headsetet. Az eredmény az lett, hogy a tDCS stimuláció és az edzések kombinálása „jelentősen” javította a résztvevők teljesítményét, öt nap alatt, konkrét feladatokban, összehasonlítva azokkal a résztvevőkkel, akik nem kapták meg a stimulációt.

A tDCS használata edzés közben, a skillek elsajátításának korai szakaszában kínálhatja a legjobb előnyöket – és ez nem korlátozódik kizárólag a videojátékokra – jegyzik meg a kutatók.

El tudod képzelni, hogy az agyi stimulációjával képezhetnek esportolókat a jövőben?

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×