Eddig sem volt olcsó mulatság egy új videokártya, hamarosan viszont az eddiginél is drágábbak lesznek. A drágaság akár még 2022-ig eltarthat.

Egy ideje már nem örülhetnek a gépújítást latolgató PC-s játékosok, hiszen az újgenerációs konzolokhoz hasonlóan a legújabb videokártyákból is óriási készlethiány van – amit várhatóan nem mostanában fognak megoldani a gyártók.

Egy ideje már a levegőben volt a dolog, most pedig több helyről is megerősíteni látszik (TechRadar, TweakTown, Tom’s Hardware), hogy az MSI kártyák árát hamarosan drasztikusan megemelik. Ez egyébként sem egy jó hír, hiszen – lassítgatás és bányászkártyák ide, vagy oda – az új GPU-k a kriptovaluta-bányászok miatt fogyatkoztak olyan gyorsan, ami részben okozója volt a nyerészkedők megjelenésének is.

Kép: TweakTown

Az MSI drágításáról a vállalat elnöke, Joseph Hsu március 23-án egy konferencia során beszélt a befektetőknek, amikor is szó esett a cég bevételeinek csökkenéséről, illetve a tajvani gyárak kríziséről is – ami még tovább rontott, az amúgy se fényes helyzeten.

A TechRadar újsárírója, Darren Allen szerint a helyzet a továbbiakban még rosszabb lehet, hiszen az MSI áremelése hatással lehet a többi gyártóra is, akik hasonlóan fognak majd tenni a saját termékeikkel. Ez pedig a legrosszabb hír a játékosok számára, hiszen egy új AMD és NVIDIA videokártya egyébként sem egy olcsó mulatság. A videókártyák nagy mértékű drágulása még akár 2022-ig is eltarthat, nincsenek tehát jó híreink.

Az NVIDIA erre megoldásként azt találta ki, hogy új életre hívja az egyébként két évvel ezelőtt lelőtt GTX 1050 Ti-t, csakhogy nagyon úgy tűnik, hogy az eredeti árának duplájáért. Mindeközben az amerikai kormány is vizsgálja a helyzetet, hiszen a gazdasági szféra nem kis részét teszi ki a technológiai fejlesztések-eladások.

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×