A pénzdíjas helyezés bebiztosítva és egyre közelebb a hőn áhított ESEA Premier.

A szerdai győzelmet tegnap egy újabb siker követte a Budapest Five részéről, amely ezzel bejutott a legjobb hat közé az ESEA Advanced S36 rájátszásában. A magyar csapat ellenfele a következő körben a cseh Sinners lesz, a mérkőzésre vasárnap 17 órakor kerül sor.

A találkozót az eddigiekhez hasonlóan a Leet Esport csatornáján élőben követhetitek majd!

Második menet

A vétózás aligha alakulhatott volna jobban a Budapest Five számára, ugyanis a hivatalos mérkőzéseken elért eredményeik alapján éppen NukeTrain és Mirage a három legerősebb pályájuk. Torzsiék esélyét tovább növelte, hogy a Team ESCA Gaming (korábbi nevén: los kogutos) nem tartozik a playoff legerősebbjei közé, még annak ellenére sem, hogy könnyedén túljutott a KOVA Esports-on.

Az első pályán (Nuke) a magyarok kezdtek jobban, olyannyira, hogy CT-oldalról gyakorlatilag esélyt sem hagytak ellenfelüknek. Sima 5-0-val indítottak, majd a lengyelek elhoztak egy kört, de ezt egy hetes győzelmi széria követte a Budapest Five részéről (12-1). A félidő végén még szépített az ESCA Gaming (12-3), de ez már túl későnek bizonyult, pláne annak fényében, hogy a magyar csapat megnyerte a második játékrész első három körét (15-3). Enzóék még egy kicsit késleltették a befejezést, ám csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül fel a pont az i-re (16-8).

 

A második pályán (Train) a CT-oldalon startoló ESCA Gaming kezdett jobban, így 5-1-re is vezetni tudtak. Ezt követően feltámadt a Budapest Five, megnyertek egyhuzamban öt kört és összességében egy 7-8-as félidei eredményt tudtak kiharcolni. Ez bizakodásra adott okot, tekintve, hogy még csak ez után fordultak a magyarok a védekező oldalra.

Alig néhány percnek kellett eltelnie a második félidőből, hogy látszódjon, itt bizony a lengyeleknek esélyük sem lesz már, nemhogy az egész meccs, de még csak Train megnyerésére sem. A Budapest Five komoly dominanciát tartott, végig pénzügyi- és erőfölényben játszottak és egyénileg is ott voltak a szeren.

A találkozó összesített statisztikái. (Kép: HLTV)

A következő forduló

A Budapest Five a rájátszás harmadik körében az oskar nevével fémjelzett cseh SINNERS Esports ellen folytatja, amely korábban a BLUEJAYS (2-0) és a Team Finest (2-0) együttesét búcsúztatta. Mostanra már mindkét csapatról elmondható, hogy az eseményt követően legalább 500 dollárral gazdagodik, de értelemszerűen egyiküknek sem ez a végső célja, hanem az ESEA Premier-be jutás.

Aki megnyeri ezt a mérkőzést, az egy lépéssel közelebb kerül ennek megvalósításához, hiszen a top 4 bebiztosítása – az 1500 dollár mellett – már garantálna egy spotot a Premier Relegation-ben. Ráadásul azt ne felejtsük el, hogy még akár hibázhat is egyet a Budapest Five, hiszen a playoff-ban double elimination (felső/alsó ágas) rendszert alkalmaznak. Bízzunk benne, hogy nem fognak, hiszen az Advanced divízió győztese – a Relegation szükségessége nélkül – egyenesen a Premier ligába repül!

A SINNERS Esports elleni mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik, találkozunk a Leet Esport csatornáján!

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×