A magyar közösség két meghatározó alakja is otthagyja a CS:GO világát.

Néhány óra leforgása alatt két magyar Counter-Strike: Global Offensive játékos is úgy határozott, hogy felhagy a Valve játékával. Csütörtökön délután előbb Homoki „Aaron” Áron, majd valamivel később Domoszlay „kolor” Ádám is a visszavonulás mellett döntött.

Homoki „Aaron” Áron

Aaron, az elmúlt évek folyamán megfordult a HoP E-Sports, a myRevenge, a Pixel, a Budapest Five és a Salamander szervezeténél is. Emellett nemzetközi kitekintésekből, rövidebb-hosszabb próbálkozásokból sem akadt hiány, de előfordult, hogy beugróként segített egy-egy csapatot. Idetartozik a KPI Gaming, a Defusekids, a TinderklubeN, a NASR Esports, a ROYALS, az elmúlt időszakból pedig az OoompaLoompa és a POGbaPEEK.

Aaron először Facebook-oldalán közölte döntését, tömören csak annyit írt, hogy „End of career„. Ezt követően kommentben magyarul, majd pedig egy TwitLonger formájában angolul is kifejtette elhatározásának okait. „Nem vicc, itt a vége. Sok pozitívat kaptam az esporttól, hiszen megismertem sok különböző és jó embert itthon és külföldön egyaránt. Sok emlékem van ami a CS:GO-val kapcsolható össze, amit soha nem fogok elfelejteni.

Sajnos nem sikerült elérni a céljaimat, amiket el szerettem volna ilyen idős koromra, ezért is döntöttem úgy, hogy lépek és más dologba fektetem az energiámat.

A szurkolóknak, a magyar esport szervezőinek, stábtagjainak és az ex-csapattársaimnak sok sikert kívánok és köszönöm az elmúlt időt!” – fogalmazott Aaron.

Domoszlay „kolor” Ádám

Kolor pályafutása még régebbre nyúlik vissza, korábban a VOLGARE, a GameAgents, a CSGOatse, a fruits és a Revolte színeiben is megfordult, de végül a Budapest Five-nál játszott a leghosszabb ideig, nagyjából 16 hónapot. Emellett nála sem volt hiány a külföldi csapatokból, így erősítette többek között a Prophecy, az EURONICS, a Vexed Gaming és a Wizards aktuális felállásait is.

Kolor a TwitLonger bejegyzésében arról írt, hogy mióta elváltak útjai a Budapest Five-val, azóta sokat gondolkodott, hogy mi is lenne a helyes döntés. Úgy véli, hogy az elmúlt másfél-két esztendő számára katasztrofálisan sikerült, így a visszavonulást tartja a jó megoldásnak. Tavaly már beiktatott egy féléves kihagyást, mert nem volt motivációja és nem igazán tudta, hogy mi legyen a következő lépés.

Aztán októberben felvette vele a kapcsolatot a Budapest Five és úgy döntött, hogy tesz még egy utolsó kísérletet. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy kellett volna: nem nyerte vissza a motivációját, nem érezte, hogy menne neki a játék, ráadásul a magabiztossága sem volt meg hozzá, így padra került. Nem bánja az elmúlt öt esztendőt,

hiszen számos eseményen részt vett, eljutott csodás helyekre, rengeteg tapasztalattal gazdagodott és nagyon sok jó embert ismerhetett meg.

Bejegyzését ő is köszönetnyilvánítással zárta, háláját fejezi ki az őt körülvevő és támogató játékosoknak, szervezeteknek, a szurkolóknak és mindenkinek, aki hitt benne. Hozzátette, hogy szeptembertől az egyetemi tanulmányaira szeretne fókuszálni, de a magyar esporttól sem kíván elszakadni.

Legyen így, bízzunk benne, hogy valamilyen formában mind vele, mind pedig Áronnal találkozunk még! Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×