Magyar közvetítésért ma is keressétek a Leet Esport csatornáját!

Győzelemmel kezdte a Budapest Five az ESEA Advanced S36 rájátszását, ugyanis két pályán (16:14, 16:13) tudták legyőzni a finn hREDS csapatát. Ellenfelük a következő körben a Team ESCA Gaming lesz,

a mérkőzést a Leet Esport csatornáján élőben követhetitek, ma 18 órától!

Az első forduló

A vétózást követően Overpass, Train és Nuke által alkotott map-pool jött össze, ami első ránézésre nem tűnt rossznak. Bár a Budapest Five továbbra sem acélos Overpasson, de a másik kettő egyaránt az erős pályáik közé tartozik, így joggal reménykedhettek a győzelemben. Tovább erősítette ezt az a tény, hogy a hREDS nem feltétlenül a playoff legerősebb csapatai közé tartozik, öt vereséggel a 13. helyen jutottak be a rájátszásba.

Az első pályán (Overpass) a magyarok kezdtek jobban (2-0), majd zsinórban négy kört is elbuktak (2-4), de a félidő második részét már ismét ők dominálták (9-6). Természetesen a finnek is inkább CT-oldalon mutatták meg a foguk fehérjét, egy magabiztos 6-1-es futással kezdtek (10-12). Ekkor feltámadt a Budapest Five, behúztak három kört (13-12) és bár jött a CT-k válasza (13-14), de coolio-ék egy újabb hármas sorozattal véget vetettek a küzdelemnek.

 

Nagyon kellett, hogy torzsi végig szenzációs teljesítményt nyújtson, mindkét oldalon több alkalommal is megmentette csapatát. A Budapest Five mesterlövésze végül 37 fraggel (ebből 30 AWP kill), 115-ös ADR-rel, 6 entry killel és 1.90-es összesített ratinggel zárta a pályát. Őrületes statisztikák!

Ezt már olvastad?

Két magyar csapat is meghívást kapott egy 5000 dolláros CS:GO versenyre

 

A második pálya (Train) minden tekintetben hasonlóan alakult: CT-oldali dominancia mindkét fél részéről, kiélezett első játékrész (7:8), szoros végeredmény (16:13) és természetesen újabb parádés teljesítmény torzsi jóvoltából. Utóbbi ezúttal 29 killel (ebből 18 AWP frag) és 95-ös ADR-rel vette ki a részét, összességében pedig 1.52-es értékelést kapott.

Torzsi tehát mindkétszer remekelt, de ne felejtsük el a többieket sem, hiszen a győzelemből mindenki alaposan kivette a részét. Ahogy az a fenti képen is látszik, a magyar csapat egésze 1.00 körüli ratinggel zárt, szerepkörének megfelelően mindenki hozta a kötelezőt.

A találkozó összesített statisztikái. (Kép: HLTV)

A folytatás

A Budapest Five a rájátszás második fordulójában az ellen a Team ESCA Gaming ellen folytatja, amely fleav-ékhez hasonlóan szintén egy finn együttest, a KOVA Esports-ot küldte alsó ágra. Papírforma szerint a magyaroknak ezt az akadályt is sikerrel kell venniük, de csak azért mert kevésbé ismertek, a leendő ellenfelet sem szabad leírni. Az ESCA Gaming 11-5-ös mérleggel, a 12. helyen jutott be a playoff-ba és nagyon könnyen 2:0-ra verték (16:4, 16:8) a KOVA Esports csapatát.

Tegnapi győzelmével a Budapest Five már a legjobb 12 között tudhatja magát, de egy újabb sikerrel már a top 8-ba juthatnának. Ehhez az kell, hogy ma legyűrjék a lengyeleket, akiket egyébként vagy a Team Finest vagy a SINNERS Esports követne a felső ági elődöntőben. Na de ne szaladjunk ennyire előre, előbb még szurkoljuk ki a mai győzelmet!

A mérkőzés este 18 órakor kezdődik, találkozunk a Leet Esport csatornáján! Sok sikert kívánunk a srácoknak!

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×