A CS:GO után immáron az Overwatch profik is sorra váltanak a Riot játékára.

Arról ódákat lehetne zengeni, hogy már hány és hány CS:GO játékos ment át VALORANT-ra, amióta tavaly tavasszal megjelent a Riot Games lövöldéje. Az viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy már Overwatch-ról is rengetegen váltanak, pedig a körülmények is egészen másak, mint a CS:GO esetében.

 

Alapvetően a VALORANT játékosbázisa már a kezdetek kezdetén is főként egykori Counter-Strike: Global Offensive játékosokból tevődött össze, hiszen a két játék sok mindenben hasonlít egymásra. A profi közeg egyértelműen úgy tekintett a Riot címére, mint egy potenciális új esély a kitörésre. Emiatt sokan úgy hivatkoztak ezekre az esportolókra, mint olyan emberek, akik CS:GO-ban már megragadtak egy szinten, nem tudtak fejlődni, nem voltak sikereik, kiégtek, kiöregedtek. Ennek igazságtartalma megkérdőjelezhetetlen, de a későbbiekben egyre több fiatal tehetség és fénykorában levő profi is VALORANT-tal folytatta, ami alapjaiban változtatta meg a CS:GO-tól búcsúzó játékosokról kialakított képet.

Az elmúlt időszakban hasonló tendencia figyelhető meg az Overwatch tekintetében is.

Persze a CS:GO mellett már eredetileg is a Blizzard játékból érkezett a legtöbb játékos, akár a casual, akár a profi réteget vesszük figyelembe. Viszont hónapról hónapra egyre csak nő azon profik száma, akik Overwatch-ban sikert sikerre halmoztak, most pedig mégis a váltás mellett döntenek. Tehát egy ugyanolyan fordulóponthoz érkeztünk, mint korábban a CS:GO-sok tekintetében.

Sinatraa, az egyik, ha nem a legismertebb játékos, aki Overwatch-ból érkezett. Sajnos az elmúlt időben inkább a szexuális zaklatás vádja miatt kapott médiafigyelmet. (Kép: ONE Esports)

Akik már korábban váltottak

Nincs hiány azokból sem, akik a megjelenését követően azonnal a VALORANT mellett tették le a voksukat és mindent hátrahagyva cserélték le az Overwatch-ot a Riot játékára. Idetartozik többek között Taimou, Rawkus, babybay, HyP, Corey, sinatraa, ZachaREEE és zombs. Közülük akadt, aki már korábban felhagyott az Overwatch-csal, vagy ugyan játszotta, csak kevés sikerrel, de bizony olyanok is vannak köztük, akik hatalmas szervezetek eredményes csapatait és komoly fizetéseket hagytak hátra a VALORANT kegyeiért. Sinatraa és Corey igazi szupersztárnak számított, de előbbi csapattársát, Babybay-t sem kerülték el a sikerek.

Folytatódik a trend

Az elmúlt hónapokban sem csökkent azok száma, akik otthagyták az Overwatch-ot a VALORANT miatt és a számok azt mutatják, hogy ez a közeljövőben nem is nagyon fog megváltozni. Továbbra is érdemes kihangsúlyozni, hogy itt nem csak az amatőrökről van szó, hanem olyan szerződtetett profi esportolókról is, akik nagy organizációk égisze alatt, komoly fizetések és nyeremények mellett, ráadásul egy hatalmas franchise liga keretein belül játszhatnának, de mégis inkább más irányba fordulnak.

 

Az egyik legfrissebb történet Lee „ANS” Seon-chang nevéhez fűződik, aki a San Francisco Shock-ot hagyta ott a VALORANT és a T1 duójáért. Döntése valósággal sokkolta az Overwatch közösséget, hiszen csapatával pár hónapja megnyerték az Overwatch League harmadik szezonját, ezzel másfél millió dollár ütötte a markukat. A dél-koreai ANS 2020 végére összesen már 293 ezer dollárt keresett a játékkal, gyakorlatilag fénykorát élte a Shock-nál, most mégis a váltás mellett döntött.

Ha pedig az Overwatch és VALORANT közötti mozgolódások részletekbe menő összegzésére és (közel) hiánytalan listájára vagy kíváncsi, akkor ez a Reddit-poszt mindenképpen érdekelhet, ugyanis a közösség alaposan kitett magáért a teljes körű gyűjtés érdekében.

Ti mit gondoltok, mitől ennyire vonzó a VALORANT, hogy még a sikeres CS:GO és Overwatch játékosok is átvándorolnak? Szerintetek mi lesz a folyamat végkifejlete? Írjátok meg kommentben!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×