Komoly összetűzés alakult ki a Riot és az egyik legnagyobb szervezet között.

A Riot Games két büntetéssel sújtotta a 100 Thieves szervezetét, miután annak VALORANT csapata késleltette a felső ági elődöntős találkozóját a VCT Stage 1 Masters észak-amerikai versenyén. A szóban forgó összecsapásra március 14-én, magyar idő szerint késő este került sor, az előbb említett 100 Thieves, illetve a későbbi győztes Sentinels között. A Riot Games úgy ítélte meg, hogy az mérkőzés a steel-vezette csapat miatt csúszott egy órát,

ezért a szervezetre 5000 dolláros büntetést szabott ki, továbbá edzőjüket a VCT legvégéig próbaidőre helyezték.

A fejlesztő közleménye szerint „a versenyszervező határozott utasításokat tett a találkozó kezdését illetően, de a 100 Thieves és elsősorban annak edzője, Hector „FrosT” Rosario, ellenkezett az adminokkal, mégpedig ping problémákra hivatkozva”. A Riot szerint a 100 Thieves tiltakozása jogosulatlan, hozzátéve, hogy FrosT végig sportszerűtlenül viselkedett a szervezőkkel.

Az éremnek két oldala van

Nem kellett sokat várni a 100 Thieves válaszára sem, amelyben a szervezet aggodalmát fejezi ki az ítélettel kapcsolatban és nem értenek egyet, sem az organizációt, sem pedig az edzőt sújtó büntetésekkel.

„Amikor a Riot először felkeresett bennünket, akkor alaposan kitárgyaltuk ezt az ügyet és nem gondoltuk, hogy egy kisebb büntetést leszámítva bármi is történni fog. Mi úgy véltük, hogy ez akkor ott meg lett beszélve, ennek ellenére a Riot csak még nagyobb feneket kerített ennek az egésznek, ráadásul az eset – szerintünk minden ok nélkül – a publikum elé került.” – írták közleményükben.

A végkifejlet

Ezt követően a 100 Thieves egy négyperces videót is csatolt az eredeti tweethez, amelyben a szervezet VALORANT csapatát láthatjuk, miközben a döntést várják. A felvételen az is látszik, hogy FrosT egy versenyszervezővel beszélget.

A Riot később módosította a közleményét, reagálva a fenti videóra. „Három független tanú is alá tudja támasztani, hogy FrosT milyen kijelentéseket tett a szervezők felé. Később, egy operatív vezetőnek adott interjúban ezeket FrosT is beismerte. Ugyan a 100 Thieves küldött a Riot-nak egy rövid felvételt, amelyben a beszélgetés látszik, de az hiányos, az említett kijelentéseket nem tartalmazza, továbbá a szervezet megtagadta, hogy a fejlesztő számára biztosítsa a teljes videót.” – tette hozzá a Riot, ezzel véglegesítve az ítéletet.

Ti mit gondoltok erről az egészről? Szerintetek jogosak a Riot Games által kiszabott büntetések? Írjátok meg kommentben!

https://leet.hu/?s=redragon&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×