Egy korszak lezárul, amikor végleg bezárja kapuit a PlayStation 3, a PSP és a PS Vita store. Még nyárig van időnk online játékot venni.

Valószínűleg már sokan számítottak rá, hogy miután elérkeztünk az új konzolgenerációhoz, egy régi társunk kapui végleg bezárulnak. Friss hírek szerint a Sony most arra készül, hogy néhány hónapon belül

végleg bezárja kapuit a Playstation 3, PlayStation Vita és PlayStation Portable online üzlete.

 

A The Gamer forrásai szerint a virtuális üzletek július végére végleg bezárnak majd, a bejelentés a hónap végén érkezik. Ez azt jelenti, hogy ezek után már nem lehet játékokat venni online, így aki még szeretne valamihez hozzájutni, most tegye.

A hír szerint a PSP és a PS3 üzletek július 2-án zárnak be, a Vita store elérhetősége picit tovább tart, augusztus 27-én szűnik meg. Ezután tehát már lehetetlen lesz digitálisan hozzájutni játékokhoz, vagy azok kiegészítőihez a három említett konzolon.

Természetesen azt feltételezzük, hogy ma 2021-ben ez senkinek nem okoz nagy meglepetést vagy sokkot. A PS3 gyártása négy évvel ezelőtt állt le, hihetetlen 11 év siker után. Mivel a PS3 korszakában még inkább dobozosan vettük a játékokat, mintsem online, így a legtöbb darabhoz valamilyen más formában még hozzá lehet jutni.

Ez egyben a Playstation 3, PlayStation Vita és PlayStation Portable hivatalos és online korszakának végét is jelenti. Aki nagy kedvelője volt ezeknek a konzoloknak, most valószínűleg szomorú, amit meg is értünk.

Neked van még otthon Playstation 3, PlayStation Vita vagy PSP konzolod?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×