Az egyikben kimaxolhatjuk egymás szívatását.

Az Unóból percenként 17-et adnak el, amivel kétségkívül a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb kártyajátéka. Közel száz országban és több mint húsz nyelven elérhető, és idén ötvenéves, a társasjáték-történelem top3-as sikertörténete.

A szülinapra a világ vezető játékcége, az Uno jogainak tulajdonosa, a Mattel két új változattal is készült, és mindkettő kapható nálunk is. A Flipben van egy 50-es aranymedál, ami nyilván az elmúlt 50 évre utal, de nem csak egy szép, exkluzív emlék, hanem konkrétan be is van építve a játékmenetbe.

Aztán került bele egy megfordítókártya is, amit ha valaki letesz, mindenki megfordítja a lapjait, és az addig a másik oldalon lévő zsugákkal folytatja – merthogy ebben a lapok kétoldalasak. Ezen kívül még komolyabb szívatólapok is vannak benne, ami amúgy is az Uno legszórakoztatóbb, legtöbb röhögést generáló tényezője.

Másik extrakiadásban, a Showdown – A nagy leszámolásban még fontosabbak a reflexek, mint a sima Unóban, melyben leginkább a közbeszúrásnál kell gyorsnak lenni, vagyis mikor valaki egy olyan lapot rak le, amiből neked is van pont ugyanolyan, hogy soron kívül megszabadulj tőle. A Showdownhoz tartozik egy piros szerkezet, mely villog-kerreg-berreg, és jól rá kell verni a fekete füleire. Aki a legkésőbb ver rá, kap egy büntetőkártyát.

 

További társasjátékos kontent a kölcsönzőket nem érintik a lezárások:

Ha unod, ami otthon van, kölcsönözz társasjátékot!

×