A Pokémon GO fejlesztője, a Niantic bemutatja új AR játékát, melyben ismét cuki állatkáké és a mozgásé lesz a főszerep.

A Pokémon GO fejlesztője, a Niantic bejelentette, hogy új partnerséget kötött a Nintendóval annak érdekében, hogy az AR technológia felhasználásával új mobiljátékot fejlesszen a népszerű Nintendo franchise, a Pikmin alapján. A Pokémon GO sikere után talán nem véletlen, hogy a vállalat elgondolkodott: miből lehetne még hasonlóan nagy durranást csinálni, mobiljátékosok számára.

A következő AR mobiljáték a Pikmin lesz.

A kiterjesztett valóság a világon akkor robbant be igazán, amikor a Niantic megjelentette a Pokémon GO-t. A játék hamar népszerű lett mindenhol, még azok körében is, akik amúgy nem voltak rajongói a Pokémonnak. Természetesen a játék miatt rengeteg baleset is történt, így akkoriban szinte minden nap halottunk a játékról. Később sokan azt gondolták, hogy a koronavírus okozta karantén miatt a játék veszít népszerűségéből, de a fejlesztő átalakította a játékot, hogy otthon is szórakoztató legyen.

Ami a Pikmint illeti, a franchise első játéka 2001-ben jelent meg. A Pikmin egy valós idejű stratégiai és kirakós videojáték-sorozat, amelyet Shigeru Miyamoto készített és a Nintendo adott ki. A játékban a növényszerű Pikmin állatkák kapták a főszerepet, akik tárgyakat gyűjtenek az akadályok leküzdésével.

A Pikmin 3 2020. október 30-án jelent meg Nintendo Switch-re, Pikmin 3 Deluxe néven. Nemrég pedig megerősítették, hogy a Pikmin 4 fejlesztése folyamatban van.

A Pikmin alapján készülő AR játék szintén a szabad térben történő mozgásra összpontosít majd, ám címet még nem kapott. Pontos megjelenési dátum nincs, de még idén, 2021-ben tervezik a megjelenést.

A fejlesztő további információkat ígér a következő hónapokban.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×