Valószínűsíthető, hogy az Nvidia vezetőinek asztalán már ott pihen a legerősebb bányászkártya.

Korábban már írtunk nektek az Nvidia bányászkártyájáról, és annak teljesítményéről. Érdekes, hogy az Nvidia hogyan kezeli ezt a kérdést. Míg más fejlesztők teljesen ignorálják a bányászat tényét és a célzottan nekik szánt kártyákat, az Nvidia valahogy „barátságot kötött” velük is.

Vannak kártyák amiket a gamereknek, vannak, amiket a bányászoknak szánnak, hogy tényleg minden igényt kielégítsenek. A kiszivárgott információk alapján a CMP HX-kártyák családja hamarosan egy új taggal bővülhet. A kategóriájában igazi csúcsnak számító darab az Ampere architektúra A100-as változatát használja majd.

Az Ampere GA100 GPU számítás-orientált architektúra kétségtelenül jobb bányászati ​​teljesítményt nyújtana, mint a GA102 + gaming GPU. A bányászok szemében fontos azonban a kártya ára is, mely valószínűleg nem lesz egy olcsó mulatság, legalábbis az NVIDIA A100 PCIe jelenlegi, több, mint  10.000 dolláros, azaz 3 millió forintos kiskereskedelmi árát tekintve.

Fontos információ még az is, hogy a memória sávszélesség 1,555 GB/másodperc, ami egy hihetetlen számadat lehet a teljesítményt illetően. Fogyasztási kerete 250 W, ami 100 W-tal kevesebb, mint például az általuk igen kedvelt RTX 3090 esetében.

Forrás: videocardz.com

Összességében, a kriptovaluta bányászok kaphatnak egy olyan kártyát, amely iszonyú gyors, ám ennek ellenére  nagyon alacsony a fogyasztása. Az egyetlen eltántorító információ ez esetben már csak a borsos ár lehet, ám arról még nem érkeztek hírek. 

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×