A Valve a Source 2 fájljaiban emlékezteti a rajongókat, hogy bizony egyáltalán nem halott a játékuk.

A Valve az elmúlt években rengeteg grafikai frissítéssel látta el a Counter-Strike: Global Offensive címet, de a játék természetesen még látványosabb lehetne a Source 2 alatt. Az elmúlt időszakban rengeteg alkalommal került elő a téma, rengeteg pletyka, szivárgás és adathalászat mutatott arra, hogy a CS:GO megkapja a Source 2 motort. Ugyanakkor természetesen rengetek kritika is éri a játékok, sőt egyes csoportok szerint ez egy halott játék.

Így a Valve most kigúnyolja a gyűlölködőket, ráadásul egy forrásfájl segítségével.

A fejlesztő ugyanis legutóbb kifejezetten a CS:GO kétkedőinek üzent a Source 2 motor alatt futó Half-Life: Alyx forráskódjában – írja a win.gg. Az általában nem nagy hír, hogy a fájlok között fel nem használt elem van, de a Valve most úgy döntött, hogy egyet arra használ, hogy kicsit trollkodjon a rajongókkal.

A Valve „dead game” effect valószínűleg kifejezetten a hatereknek szól.

Win.gg

Az Alyx fájljainak egyik mappájában ugyanis szépen el van helyezve egy fájl, ami a „dead game” (halott játék) elnevezést kapta. Biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a Valve nem a Dota 2-re hivatkozik. Persze a Valve nem áll ki és mondja, hogy a Source 2 eszköze a CS:GO-ra vonatkozik, de az is valószínűtlen, hogy a fájl a Half-Life: Alyx egyik eleme lenne. A dead game hatása ugyanis az, hogy elhomályosítja a képernyőt, miközben elsötétíti a széleit. A Valve éveken át dolgozott azért, hogy a VR-ban ne legyen elmosódás.

Fontos tudni, hogy a „CS:GO egy halott játék” kérdés gyakran felmerül a közösség körében, ez egy egyszerű Google keresésből is kiderül. Nagyon sok cikk, fórumbejegyzés és vita folyik arról, hogy a játék túl van dicső napjain és egy halott játék, melyet a Valve foggal-körömmel próbál megmenteni.

Valóban halott játék lenne a CS:GO?

Egyáltalán nem, sőt. A CS:GO jelenleg is az egyik legnépszerűbb FPS cím a piacon, valamint hatalmas pénzeket és tömegeket megmozgató esport szegmens. A CS:GO ráadásul 2021-ben népszerűbb, mint valaha. 2020 novembere óta szinte minden nap több mint 1 millió egyidejű játékost ért el. Kilenc évvel a megjelenése után a CS:GO tovább növekszik, ragyog és köszöni szépen jól van.

Ha a fenti Alyx fájl valóban a CS:GO-ra utal, az a Valve részéről egy igen nagy poén ezzel kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy a Source 2 elem akár még a CS:GO Source 2 megjelenésére is reményt adhat. A Valve a CS:GO esetében nemrég is bizonyította, hogy képes még igazán szórakoztatni a játék rajongóit, amire jó bizonyíték a Broken Fang is.

Természetesen míg Valve hivatalos bejelentést nem tesz, addig ez is csak egy spekuláció a Source 2 kapcsán. De a fejlesztők igenis meglephetnek minket. Mivel a játék továbbra is uralja a Steam listákat, valószínűleg komoly energiát fektetnek a játék fejlesztésébe, és talán a Source 2 bevezetésébe is.

Szerinted is halott játék a CS:GO?

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

×