Gaming

A Steam nem engedi megjelenni a szexista csajozó „szimulátor” harmadik részét

A bizonyos körökben egészen népszerűnek mondható „Pick Up Artist”, vagyis nőket felszedő „művész” Richard La Ruina pár éve úgy döntött, hogy videojáték formában is megpróbálja megtanítani a csajok becserkészésére a tanácstalan férfiakat.

Az első ilyen interaktív filmként aposztrofálható játék 2018-ban jelent meg Super Seducer: How To Talk To GGirls címmel, és nem meglepő módon egészen elképesztő, sokszor szélsőséges negatív reakciókat váltott ki. Leginkább persze a kritikusokból, akik több helyütt felvetik már a ‘pick up artist’ alapvetően szexista és a nőket nem kicsit tárgyiasító jellegét és stílusát, ami nyilván a játékban is visszaköszön.

Volt, aki azzal mentegette (Destructoid), hogy a Super Seducer már ahhoz is túl ostoba, hogy szexista legyen, és csak egy olyan kor lenyomata, amit jobb, hogy hátrahagytunk.

Ruina persze nem csüggedt, így nem sokkal később elkészítette a második részt is, ami pontosan ugyanazt nyújtotta amit az első; tárgyiasított, lenge ruhákba öltöztetett, mindenre kapható nőket, és egy csajozógépet, aki tuti taktikákat ígért a felszedésükre.

Tuti recept, csak nem a Steamen

 

A Steam most úgy döntött, hogy a Super Seducer 3-at már nem engedi megjelenni, amiről emailben értesítette a csábító művészt. Az indoklás szerint méghozzá azért, mert a Valve nem engedi, hogy olyan játékok jelenjenek meg, amiben valódi embereket láthatunk szexuális helyzetekben – ezt maga az alkotó osztotta meg Twitteren.

Ezzel persze nem is lenne különösebb probléma, csakhogy az első két rész továbbra is gond nélkül elérhető.

Ruina szerint a Valve ezzel nem kicsi anyagi kárt is okozott neki, mivel nem kevesebb, mint 61.700 játékos kívánságlistáján volt rajta a Super Seducer 3, ami most végleg oda lett.

A tiltáshoz nagyban hozzájárultak a játék értékelései, melyek között sokan kiemelik a szexualitás explicit ábrázolását, ami itt jóval hangsúlyosabb, mint az előző két részben volt – ezt maga Ruina is elismerte később.

A Steam üzenete alapján ezért maradhat fent a platformon a másik kettő, azok ugyanis nem ütköznek a szabályzat arra vonatkozó pontjába. Az alkotó valószínűleg nem fog belenyugodni a tiltásba, ezért ha máshogyan nem is, de cenzúrázva később még felkerülhet a Valve áruházába.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

4 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

4 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

5 óra telt el azóta...

Mint egy álom, úgy fog futni PS5-ön a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.07. - Egy alapvetően multiplayer játéknál nem egy nagy hátrány, ha a legtöbb…

5 óra telt el azóta...

Örök emlék: így égetik bele magukat az RGB RAM-ok a videokártyákba

2024.04.07. – Míg egykor csak néhány periféria kiváltsága volt az RGB világítás, addig manapság már…

5 óra telt el azóta...

Hihetetlen, de egyre többen játszanak a Warzone-nal és a MW 3-mal

2024.04.07. – A Call of Duty: Warzone kliense a negyedik születésnapját ünnepelhette idén márciusban. A…

5 óra telt el azóta...