Heti Kickstarter-ajánlónkban ismét eszméletlen pénzek társasjátékiparba áramlásáról tudunk beszámolni.

Everdell: Newleaf, Mistwood, and The Complete Collection – egy nagy játék méltó lezárása
Három nappal a kampány vége előtt közel 23 ezer ember gondolta úgy, hogy ad rá pénzt – össze is jött csaknem 3,5 millió dollár.

Everdell: égy sikeres Kickstarter, öt nagydobozos kiegészítő, vagyis teljes játékuniverzum, mindössze három év alatt. A látványvilág, az illusztrációk mesébe illenek, és nemcsak a szépségükkel, hanem tényleg. Az Örökfa árnyékában élő állatok világa valóságos mese, melyet mi magunk alakítunk. A most Kickstarteren lévő utolsó állomás, az Everdell: Newleaf, Mistwood, and The Complete Collection az előző kampányhoz hasonlóan szintén két kieget hoz. A Newleaf a vasútállomás neve, ahova minden nap érkezik egy szerelvény mindenféle állatokkal (denevérek, macskák, méhek, csigák), és ők mind-mind a varázslatos fára kíváncsiak. A Mistwoodban pedig jön Éjszövő, a pók, ki még Varjúhájnál is átkozottabb terveket szövöget a város leigázására. A címben lévő Complete Collection pedig a teljes csomagot jelenti, alapjátékostul és minden kiegészítőstül.

Ragnarocks – divatosan vikinges
A kampány 4155 támogatóval és 196 ezer dollárral végzett.

Ragnarocks – mint neve is mutatja – a most divatos skandináv mitológiára támaszkodik, mondjuk történelmi némi bukfenc, hogy szarvassisakos vikingek vannak benne. Minden körben szabadon mászkálhatunk a játéktáblán, és kötelező építkezni a forduló végén, mégpedig rúnaköveket kell építeni. A játék akkor ér véget, ha ezekkel a kövekkel minden figurát elválasztottunk egymástól. Az egészet az istenképességek bolondítják meg, ebből több mint ötven van.

So, You’ve Be Eaten – űrszörnygyomorbányászos
Kilenc nap van még a kampányból, és a kitűzött 10 ezer helyett már több mint 260 ezer gyűlt össze több mint hatezer támogató segítségével.

Ennek a játéknak külön cikket szenteltünk, magyar vonatkozása (Csete VIktor tervezőgrafikusként dolgozott rajta a finn Ludicreationsszel) és gyomorforgatóan meglepő témája (űrszörnyek gyomrából kell kristályokat kibányászni, de az egyikőtök a szörnnyel van) miatt.  Akkor, öt napja 5500 támogatónál és közel negyedmillió dollárnál tartottak, most, vasárnap este pedig már majdnem 6200-an vannak a backerek, a pénz meg 263 ezer dollár.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 11. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Heti bejelentés:

Szovjet biológiai fegyver irtaná ki a fél világot a Pandemic: Legacy 0. évadában

×