Az Activision Blizzard nem áll meg a legutóbbi 200 fős elbocsátásnál, most az európai stúdiókból építenének le.

Mostanság nem igazán lehet olyan jó érzés Activision Blizzard alkalmazottnak lenni. A munkavállalók zsebében nem csak a sorozatos leépítések miatt nyílhat ki a bicska, hanem hogy mindezzel párhuzamosan a vezérigazgató, Bobby Kotick több száz millió dolláros bónuszokkal jutalmazza magát a cég remek teljesítményére hivatkozva, amit természetesen a saját érdemeinek tulajdonít. Eközben az elbocsátottakat – többek között – 200 dolláros Battle.net kuponokkal vigasztalják.

Nos, aki abban reménykedett, hogy az idei évi kirúgáshullám a legutóbbi 190-200 fős elbocsátásokkal véget ért azt le kell lombozzam, ugyanis a Gameindustry értesülései szerint az Activision Blizzard óriási európai leépítéseket készít éppen elő.

A portál a spanyol, a francia, az angol, a német és két holland stúdiót említett meg, melyek kiadásért felelős részlegét tervezik drasztikusan leépíteni.

Mindig minden a koronavírus hibája

Madrid

Az Activision madridi irodája | Kép: Activision

A hivatalos indoklás szerint az Activision a kiadói részlegét a brit irodáiba csoportosítaná át, ahonnan az egész európai piacot fogják lefedni (bár ez a Brexit miatt lehet nehezebb lesz majd, igaz ezt egyelőre tagadja a cég szóvivője). Megjegyezték továbbá, hogy a koronavírus-járvány ezen a területen is éreztette a hatását, ami ez esetben a digitális vásárlásra való átállás felgyorsulását jelenti.

Az elbocsátások természetesen nem érintik a fejlesztéseket és az ügyfélszolgálatokat, ahogyan a King.com EU-s irodáit sem. Mindez kifejezetten szomorú, hiszen ez több száz munkavállalót jelent, akik soha jobbkor, mint a koronavírus-járvány közepette maradnak állás nélkül.

Bár ez a lépés aligha lehet meglepő, hiszen a vállalat láthatóan profitot maximalizál már pár éve. Tavaly októberben például a komplett Versailles-i stúdióját záratta be végleg, ahonnan előbb 2019-ben küldött el 400 dolgozót, majd 2020-ban tett utcára további 800 alkalmazottat. Kotick természetesen ezután is megjutalmazta magát, akkor még „csak” 30 millió dollárral. Ugyanebben az évben pedig a Hágában található irodáit ürítette ki, korábban pedig az ázsiai régióban purgáltak. 

Hogy ezúttal hány ember lehet érintett az elbocsátásokban egyelőre nem tudni, de előrebocsáthatóan nem állnak majd meg 100 főnél.

https://leet.hu/termek/kingston-hyperx-cloud-ii-wireless/

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×