Vajon miért nézték meg több mint 7 millióan, ahogyan egy anyuka leüvölti a gyerekét a gyanúsan sok V-Bucks miatt? Te mit tennél ilyenkor?

Egy igen érdekes jelenet lett népszerű a TikTokon, aminek bizony köze van a videojátékokhoz, a játékot játszó gyerekekhez és persze a szülői felelősséghez is. Az elmúlt években az Epic Games működő üzleti modellt állított fel, melyben ugyan ingyen lehet játszani a népszerű battle royale játékot, a mikrotranzakciókkal igen magas bevételt ér el a cég. Rengeteg fiatal játékos pedig szívesen költ ilyen tartalmakra, még akkor is, ha nem a saját pénzéről van szó. Nem először hallunk olyan esetről, amikor valaki anyuci pénzét költi el a játékban.

Most azonban egy ilyen eset nagyon felkapott lett.

Történt ugyanis, hogy egy anyuka, ismerve valamelyest a Fortnite-ot, észrevette, hogy kisfiának gyanúsan sok V-bucks coinja van a játékban. Természetesen hamar leesett neki, hogy ezt a játékon belüli fizetőeszközt bizony az ő bankkártyájával vásárolta a gyerkőc, anélkül, hogy szólt volna neki.

„HONNAN A F****ÓL VAN 49 000 V-BUCKOD??? 49 000 K*******T V-BUCKOD? NYOMÁS KIFELÉ! MOST SZÉTVEREM A SEGGED!” – hallható az anyuka kirohanása a videón.

@ksmashipperKid uses moms card for vbucks ##fortnite ##vbucks ##vbuck ##funny ##mom ##comedy ##fortniteclips ##fornitememes ##fortnitefail♬ original sound – KsmaShipper

A videót a TikTokra ksmashipper töltötte fel 3 nappal ezelőtt, azóta pedig már több mint 7 millióan tekintették meg. A 49 ezer V-Bucks egyébként nem kevesebb mint 316 dollárba (~97 500 forint) fájt az anyukának.

Természetesen tudjuk, hogy nem egyedi esetről van szó, és nem is az utolsóról, amikor egy gyerek titokban vásárol valamit az szülő bankkártyájával. Ellenben az eset és annak hirtelen népszerűsége is rengeteg kérdést vet fel a videojáték és a szülői felelősség témakörében.

Az egyik oldalon állnak azok a fiatalok, akik Minecraft tudásukat felhasználva állásra jelentkeznek, hogy némi pénzt keressenek a játékkal, a másik oldalon pedig azok a fiatalok, akik játékokon belül költenek, streamerknek adományoznak a szülők pénzéből, rendszerint titokban.

A kérdés az, mit tehet a szülő egy ilyen helyzetben, illetve hogyan akadályozhatja meg, hogy a fiatal gyerek egyáltalán vásárolni akarjon a játékon belül? Hamarosan részletesen foglalkozni fogunk ezekkel a kérdésekkel.

Addig marad a legfontosabb kérdés: te mit tennél, ha a gyereked titokban 100 ezreket költene a Fortnite-ban?

×