Már sorra jelentkeznek a fiatal Minecraft rajongók arra az álláshirdetésre, melynél a feladat a kertrendezés. Te jelentkeznél?

Milyen érdekes lehet videojáték-tapasztalattal egy állásra jelentkezni. „Jó napot kívánok, már 7 éves korom óta folyamatosan játszom Minecrafttal. Most 10 éves vagyok”. Persze ez viccesnek és talán picit gúnyosnak hangzik, de higgyétek el, most pontosan erről van szó. Ugyanis él az az elv, hogy ha azt csinálod, amit szeretsz, akkor az nem munka. Biztos vagyok tehát benne, hogy most, mikor profi Minecraft kertrendezőt keresnek, arra sokan jelentkeznének közületek is.

Ha hiszed, ha nem, a WhatShed brit kertészeti cég most ilyen álláshirdetést adott fel.

Nem meglepő tehát az sem, hogy a munka rengeteg fiatalt vonzz. Ha mondjuk te egyike vagy azon millióknak, akik rendszeresen játszanak Minecraftot, akár még jelentkezhetsz is. A munka során a játékosok aprólékosan kialakított épületek körül, a játékban generált területeken kell tereket, kerteket kialakítsanak a megrendelő kérésének megfelelően. A faladat többek között az is, hogy ha egy ügyfél megrendel mondjuk egy kertet, kertkialakítást, kertrendezést, akkor azt értékeljük, és adjunk kreatív visszajelzést. A költségvetés alapján kell ismertetni a kert részletei mögött álló döntést. Több mintát kell létrehozni az ügyfélnek, hogy a jövőben újratervezést kérhessen.

A munka tehát valóban összetett, igazi tereprendezőt keresnek, a munkát azonban a Minecraftban kell elvégezni. Mint látható, a munka ettől függetlenül nagyon sok kreativitást és hozzáértést kíván a kertrendezésben.

Természetesen fizetés is van: akár 50 font is jár óránként, ami több mint 21 ezer forint.

Az álláshirdetés alatt már rengeteg komment olvasható, és a jelentkezők láthatóan igen fiatalok.

„Szinte minden nap játszom a Minecraftot 7 éves korom óta. Most 10 éves vagyok” – mondta Emma, egy pályázó.

„Helló, jelentkezhetek, ha nincs konzolom és 14 éves vagyok?” – írta egy másik.

„14 éves vagyok, szerencsét próbálo” – írta Richard.

Az álláshirdetésben az életkor kiválasztása 21 évnél kezdődik (bár be lehet írni bármit az egyéb mezőbe), mégis láthatóan rengeteg kiskorú szeretne jelentkezni az állásra.

Apámnak saját kertrendező vállalkozása van, ezért sokat foglalkozom a kertészkedéssel és a parkosítással. Rengeteg szabadidőm is van. Amint látható, minden készség és követelmény megvan ehhez a munkához. Írjanak nekem egy e-mailt” – írta egy 15 éves srác, akinek talán így még esélye is van.

Viccet félretéve, a munka a Minecraft felhasználásával kiválóan jelzi, hogy a jövőben milyen szinten lesz része mindennek a videojáték. Ne hagyjuk ki az ilyen lehetőségeket!

Te jelentkeznél erre az állásra?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×