Nem igazán bírja a gyűrődést az ASUS hihetetlen népszerűségnek örvendő újdonsága, a ROG Phone 5.

Pontosan egy héttel ezelőtt tájékoztattunk titeket arról, hogy a ROG Phone 5 végre megérkezett. Sok társát megszégyenítő RAM és akkumulátor kapott benne helyet, természetesen ez az árán is tükröződik. Már hazánkban is kaphatóak a modellek, ám egyelőre nem minden változata.

A mobiltelefon témában érdeklődő közösségnek biztosan ismerősen cseng már a JerryRigEverything név. Bizony, ő olyan tartalmakat készít, amikből könnyen kiderül, mennyire bírják az újabbnál újabb csodakészülékek a gyűrődést.

Nos, a címben említett készülék volt ahol jól szerepelt, volt ahol kissé siralmasan.

Az egész tesztelési folyamat a videós „karc-próbájával” indult. Ilyenkor a mobiltelefon kijelzőjét kilenc részre osztja, hogy kiderüljön, a 10-es Mohs-féle keménységi skála mely szintjén lehet először kárt tenni benne. A 6-os szinten jelent meg az első karc, és a 7-es szinten lett mélyebb.

Mivel a váz alumíniumból készült, jó hír, hogy ott mindössze a festék bánta a próbát. Az ujjlenyomat-olvasóról szintén nincsenek túl jó híreink, néhány karcocska után már szinte használhatatlan volt, szörnyen nehezen működött csak. Az égetéssel sem volt hű de nagy probléma.

Az igazán nagy gondot a kijelző és a törékenység jelentette. A tesztelő, Nelson úgy is képes volt eltörni a mobilt, hogy az egyik ujját sérülés miatt abszolút nem használta. Az első hajlítás a képernyőt teljesen haza is vágta, míg a második törésnél a telefon is végleg feladta.

Íme a videó, érdemes megnézni:

 

×