Ahogy az Nvidia ígérte, most végre minden kriptovaluta-bányász egyedi videokártyát vehet magának, elfelejtve a gamer kártyákat.

Ahogy arról korábban több esetben is beszámoltunk, az Nvidia tesz róla, hogy a GeForce kártyákat ne vegyék el a bányászok a gamerek elől. Először igyekeztek lekorlátozni az újabb GeForce kártyákat, hogy azokat ne lehessen hatékonyan kriptovaluta-bányászatra használni, majd bejelentették, hogy külön CMP processzort dobnak piacra, kifejezetten a bányászoknak. Ezzel a gamerek járnak jól, hiszen végre elérhetőbbek lesznek a videokártyák, ráadásul valamivel barátibb áron.

Közben megjelent az első bányászkártya, a Palit Nvidia GeForce CMP 30HX (NE630HX017J9-1160X) a Microless oldalán.

Ami a legfeltűnőbb az az ár: 2650 AED, ami nagyjából 222 ezer forint. Ez a CMP HX sorozat leglassabb példánya, mely a TU116-100-as GPU-ra épül, amely várhatóan 1408 CUDA magot tartalmaz.

A kiskereskedő megerősíti, hogy a bányakártya 6 GB-os GDDR6 memóriával rendelkezik. Az 1530 MHz-es és 1785 MHz-es alap és boost órajel megfelel a GeForce GTX 1660 SUPER teljesítményének. Ami a legfontosabb, hogy a kártyának nincsenek kijelző csatlakozói, tehát nem használható játékra.

A CMP 30HX 26 MH/s sebességet kínál az Ethereum bányászatban, amely valószínűleg hatékonyabb lesz energia-és memóriaoptimalizálással. A Palit CMP 30HX két ventilátoros modell, egyetlen 8 tűs tápcsatlakozóval és 125 W-ra becsült TDP-vel.

Reméljük, ezzel elégedettek lesznek a bányászok és a gamerek is.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×