Hasznos funkciót épített be az új verzióba az óriáscég.

A Google az elmúlt napokban mutatta be a Nest Hub legújabb verzióját, melynek egyik legérdekesebb funkcióját Sleep Sensing névre keresztelte az óriáscég. Az alvásfigyelést új szintre emelő opció azért közben kicsit ijesztő is, hiszen gyakorlatilag egész éjszaka minket elemez különféle szenzorokkal majd a kütyü.

 

A Google egy remek bemutatóvideót is készített a Sleep Sensinghez, melyet fentebb meg is nézhettek. A Google által fejlesztett „Soli” szenzor a rendszer lelke. Radartechnológiát használva figyeli a kijelzőhöz legközelebb fekvő egyén alvási szokásait: ilyen például a mozgás, légzés vagy épp a horkolás/köhögés. Ezen kívül a begyűjtött hőmérséklet vagy környezeti fény adatokat számításba véve, minden reggel tájékoztat minket alvási szokásainkról a Nest Hub.

Google Nest

A cég állítása alapján az éjszaka rögzített hanganyagok és információk is szigorúan a készüléken maradnak, nem kerülnek továbbításra semmilyen külsős szerverre. A „Hey Google, how did I sleep?” kérdéssel pedig bármikor lekérhetjük majd az adatainkat, nem csak ébredés után.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×