Ezentúl semmi sem teheti tönkre a csodálatos kijelző látványát.

Nos, úgy tűnik hogy az Apple fejlesztői sem csak lógatják a lábukat, számos újdonság van a láthatáron. Bár lehetséges, hogy az újabb szabadalmak gyártása helyett inkább válaszolhatnának a férfinek, kinek zsebében robbant fel az iPhone, azonban ez nem élvez prioritást. 

Tehát március hónap elején nyújtott be az almás vállalat egy újfajta szabadalmi bejelentést, mely egy olyan technikát említ, amely a kijelzőn keresztül érzékelné a fényt. A szabadalom pontos címe a következő:

Érzékelő rendszer egy elektronikus eszköz kijelzőjének fénykibocsátó rétegébe beeső fény detektálására”.

Az Apple új szabadalmát magyarázó ábra.

Mit is jelent ez pontosan? Ez a kijelző alá rejtett fényérzékelő szenzor használható a Face ID és a Touch ID azonosítóhoz is. Az újdonságról kiszivárgott információk alapján a kijelző mögötti szenzor érzékeli a képernyőt érintő tárgy képét, ami egyértelműen az ujjlenyomat-olvasóra utal. 

A Face ID elrejtéséhez pedig fotodiódák vagy napelemek piciny tömbjét használnák a kép pixeleinek összeállításához. A rendszer emellett összegyűjtené a fotodiódák elektromos jeleit a fény- és a színintenzitás érzékelése miatt. Ezekkel az újabb megoldásokkal igen érdekes verseny következhet a piacon. 

×