Ahogy egyre inkább belépünk az újabb generációba, a Sony is úgy búcsúztatja majd a PS4 eddig támogatott funkcióit.

A PlayStation 5 megjelenésével bizony lehetett számítani arra, hogy a Sony szépen módszeresen építi majd le – az egyébként kiváló szolgálatot tett – PlayStation 4-et. Persze a teljes elengedésig még évekre vagyunk, a japánok már munkához láttak és be is jelentették, hogy hamarosan teljesen elengedik a PS4 ‘Közösségek’ (Communities) funkcióit.

Ez azt jelenti, hogy a következő, áprilisban érkező frissítéssel teljesen megszűnnek a PS4 közösségi felületei.

Upcoming PS4 Update Will Remove PSN Communities

A Közösségek nagyjából úgy működnek, mint ahogyan Xboxon, vagy bármelyik közösségi oldalon található csoportok. A játékosok közösségebe verődve oszthatják meg az eredményeiket, a játékban készített videóikat és képeiket, de játszótársat is kereshetnek maguknak, vagy akár saját csoportot is alapíthatnak.

Egy időben a Sony a közösségi portálok sikerét látva ezeket a funkciókat igen komolyan vette, még külön mobilos applikációt is készített hozzá, amit pár év használat után tavaly ugyancsak kukázott. Tehát nem csupán arról van szó, hogy egyre terelnék a játékosokat az új masinájuk felé, hanem a kétes sikerű működésről is, melynek utolsó megállója nagy eséllyel az áprilisi 8.5 update lesz.

Ezek a változtatások a PS4 üzenetküldését és party funckióit annyira érinti, mint ahogyan a – régihez képest – teljesen átalakított PlayStation 5 közösségi lehetőségeit is; semennyire.

De nem ez az egyetlen változás, ami a Sony konzolján történik. Nemrégiben ugyanis azt is bejelentették, hogy a filmek és a sorozatok értékesítése teljesen megszűnik a Store-ban, aminek azért már egészen nyilvánvaló okai vannak.

Te mennyire használtad a PS4 közösségi funkcióit?

Elég gyakran, mivel hasznos, ha csapattársat kell keresni, de megosztani is szoktam benne.
Néha felnéztem rá, de annyira nem használtam ki.
Tudom, hogy van ilyen, de nem igazán érdekel.
PS4 közösségi funkciók? Komolyan van ilyen? Ezt tényleg használja valaki?

Created with Poll Creator

Forrás: NME, Siliconera

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×