Pletykák szerint a Microsoft megvenné a Konamit és a Segát, hogy felpezsdítse az Xbox konzoleladások csökkenését Japánban.

Ismét felröppent egy nem új pletyka, miszerint a Microsoft nagyon figyeli a lehetőségeket Japánban. Egyes felvetések szerint ugyanis a Microsoft eltökélt szándéka kicsit javítani a siralmas eladásokon a szigetországban, ahol mindent a PlayStation és a Nintendo ural. Talán ezt úgy próbálják elérni, hogy az id Software és a Bethesda Softworks tulajdonosa, a ZeniMax Media felvásárlása után a Konamit és a Segát is megvennék.

Idén február utolsó hetében csupán 10 darab Xbox One konzol fogyott Japánban.

Az talán senkinek nem meglepő, hogy a Microsoft aktívan és agresszíven igyekszik növelni az Xbox márka befolyását a piacon. Egy népszerű szakértő nemrég arról számolt be, hogy a következő vállalatok, melyeket a cég felvásárolhat, a japán Sega és a Konami lehetnek. Persze ilyen pletykákról nem most hallunk először.

 

Ami viszont ennél érdekesebb, hogy mennyire siralmasak az Xbox eladások Japánban. Legfrissebb adatok alapján 1508 darab Xbox Series X és S konzolt és

mindössze 10 darab Xbox One konzolt adtak el a február 21-27 között.

Összehasonlításképpen: ugyanezen a héten 3.249 PS4 konzolt fogyott, a japánok 33.792 PS5-öt vettek, és 78.134 Nintendo Switch konzolt talált gazdára.

A Komani és a Sega felvásárlása nem csak több lehetőséget teremtene az Xbox számára Japánban, de a világ minden táján vonzóbbá tenné a konzolt, mivel az olyan franchise-ok, mint a Silent Hill vagy a Metal Gear a Microsoft kezébe kerülnének.

×