A Netflix erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy ne lehessen csak úgy kölcsönadni haverjainknak a Netflix jelszavunkat.

Nemrég átmentem egy haveromhoz, aki épp egy új, nagyképernyős okostévét vett. Használja a Netflixet, de nem igazán fizet érte. Felesége öccsének a jelszavát használja, így tulajdonképpen nem kerül neki külön összegbe, hogy filmeket néz. Ám lehetséges, hogy ez a módszer hamarosan megszűnik, ugyanis

a Netflix már teszteli a módszert, amivel tényleg csak az előfizető tudja használni a szolgáltatást.

Természetesen a Netflix szolgáltatás több családtagra is kiterjed, de a cél az, hogy csak az egy háztartásban élők tudják használni. Ahogy arról a BBC nemrég beszámolt, a Netflix célja, hogy szép lassan kiszűrje azokat, akik nem csak az egy háztartásban élőkkel, hanem másokkal, például ismerősökkel, barátokkal osztják meg a szolgáltatást.

Ha minden igaz, egyes felhasználók már kaptak arra vonatkozó figyelmeztetést, hogy a tartalmak nézéséhez saját előfizetésre van szükségük. A módszer megvalósításának részleteit sajnos a Netflix nem árulta el, így sajnos nem lehet tudni, hogy hogyan érik el, hogy ne lehessen kölcsönadni a jelszavakat.

Azt megértem, hogy kölcsönadott jelszavak helyett több új előfizetőt szeretne a Netflix, azonban mi van azokkal a családtagokkal, akik nem egy fedél alatt élnek? Nálunk például édesapám Netflix előfizető. Az előfizetést azonban két ember is használhatja, így több mint 30 kilométerrel arrébb, én is nézem a szolgáltatást. A szerződési feltételek szerint teljesen jogosan. Ezt a lehetőséget is megszüntetik?

A koronavírus-járvány kirobbanása óta 2020-ban 37 millió új előfizetőt szerzett a Netflix. Egészen eddig nem találtak megoldást a jelszómegosztásra, ám lehet, hogy most megvan. Kíváncsian várom, mi lesz a módszer, és mennyire lesznek rajta felháborodva azok, akik eddig más jelszavát használták.

Szerinted jogos, hogy fellép ez ellen a Netflix, vagy hülyeség az egész?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×