Az MSI is kíváncsi arra, hogy mire képes egy laptop, amikor azt kriptovaluta-bányászatra használják, így épp tesztelgeti.

A hatalmas videókártya-hiány miatt a kriptovaluta-bányászok figyelmüket már a gamer laptopok felé fordítják. Ezt természetesen most hasonló jelenséget okoz, mint a VGA-k esetében, vagyis egyre nagyobb az igény a nagyteljesítményű gamer laptopokra. Noha ezek természetesen nem fogják legyőzni a legjobb grafikus kártyákat,

az MSI most kísérletek során azt vizsgálja, hogy mennyire lehet nyereséges módon bányászni a gamer laptopjaival.

A gépeket most a nap 24 órájában pörgetik egy egész hónapon át. A teszt középpontjában az MSI GE76 Raider gamer laptop áll, ami Intel i9 10980HK CPU-val, 155 W-os mobil Nvidia RTX 3080 GPU-val és „exkluzív hűtéskialakítással” rendelkezik. Bár ez láthatóan erősebb kivitel, mint egy átlag laptop, még mindig csak egyetlen videókártya használható így bányászatra. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy ugyanazokat a kriptovaluta számokat fog elérni, mint a bányászfarmok.

Nagyon érdekes lesz ugyanakkor látni, hogy az MSI gépei a kísérlet végére, milyen eredményeket érnek a kriptovaluta-bányászatban. Főleg azért is, mert az Nvidia szép lassan nerfelgeti az RTX 3060-akat, kijelentve, hogy a GeForce GPU-k a gamereknek készülnek és nem a bányászoknak.

Az MSI február 25-én kezdte meg a kísérletet, tehát most nagyjából a felénél járunk. Nyereséges lesz? Több mint valószínű, hogy igen, de persze nem veszi fel a versenyt a bányagépekkel. Nagyjából két hét múlva kiderül a tényleges eredmény.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×