Mostantól majdnem minden nap.

2021 elejére megkerülhetetlenné lett a gaming világában a társasjátékozás, amit immár a Leeten sem lehet figyelmen kívül hagyni. Az eddig csak hébe-hóba felbukkanó hírek után tehát márciustól rendszeressé válnak az ezekkel a „fizikai” játékokkal foglalkozó tartalmak. Az eddig a társoldalunkon, a Metabro Boardgame rovatában megjelenő kontentek folytatásaként mostantól a Leeten jelennek meg. És itt egyből nagyot dobunk: rendes felmérésnek is beillő kezdeményezésünkben

kiderítjük, mely társasokat tartják a tavalyi magyar megjelenések közül a legjobbaknak a hazai szakemberek.

A Corporate Boardgame w/ Leet keretében – a hazai szcénában eddig példátlan módon – közel száz felkérést küldtünk szét a szakma krémjének, hogy ajánlják a legjobbakat a tavalyi egész pontosan 217, önállóan játszható, magyar vagy magyar kötődés megjelenés közül.

Aztán indítunk egy, a megszokottól eltérő, kevésbé a mechanikákat elemző, vagy épp a szabályokat magyarázó/értékelő játékbemutató cikksorozatot, melynek első két része már be is van tárazva: a Way of the Pandáról és a Star Wars: Peremvidékről.

Ezek a játékélményt és a játék hangulatát megfogni akaró anyagok már csak arra várnak, hogy élesítsük őket.

Sok interjút is fogunk készíteni, az hálás műfaj, és nemcsak az olvasónak, hanem nekünk is – elvégre csak a kérdéseket kell jól megfogalmazni, majd a válaszokat megszerkeszteni. De főleg azért, mert úgy tűnik, még mindig ez az egyik legkedveltebb formátum az olvasóknál, ráadásul viszonylag keveset társasjátékos interjú születik.

Ezen a fronton is elő vannak készítve dolgok: beszélgetünk majd

  • Lenhardt Balázzsal, a Kékjáték vezetőjével két fontos/érdekes tavalyi megjelenésük, A játék nem játék című, metabrós podcastsorozatunkban már terítékre került Kard és korona 3 és a #maradjotthon! kapcsán;
  • a Histheory című nagyon érdekes történelmi-társadalmi-politikai beszélgetős játékról (kétszer is írtunk már róla a Metabrón, itt és itt) annak dizájncéget futtató alkotóival,
  • a magyar gyökerű Mindclash Gamesszel, mely – nyugodtan mondhatjuk – a nemzetközi élmezőnyben tanyázik, mióta berobbant időutazós, sci-fis játékával, az Anachronyval.
  • De szeretnénk megkérdezni Győri Zoltánékat is (ők viszik a legnagyobb magyar társasjátékos Youtube-csatornát, a Mit Játsszunk?-ot, melynek Facebook-csoportja a második legnagyobb magyar társasos csoport, és Zolival – és Para-Kovács Imrével készítettük föntebb már említett A játék nem játék című podcastunkat), hogy mit gondolnak a hullámról, ami ellenük indult a különféle társasos Facebook-csoportokban. Az efféle, aktuális dolgokra rákérdezős gyorsinterjúkat amúgy is erőltetni fogjuk, mert ilyeneket pláne alig lehet olvasni a szcénáról.

Mindemellett pedig lesznek nyilván rövid hírek friss megjelenésekről, furcsa játékokról, áthozzuk a Metabróról a tartalompartnerséget a Tarsasjatekok.com-mal, melynek továbbra is közöljük heti Kickstarter-ajánlóit, és az úgymond hagyományos játékbemutatókat is tőlük vesszük majd át továbbra is.

Tartsatok velünk, mert a játék nem játék!

×